Saint-Georges plaatst spelers G-Hockey in gloednieuwe outfit

Op de foto herkennen we De Ladies en G-Hockey. © TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Het was vandaag/donderdag een feestelijke dag voor de leden van G-Hockey van de Hockeyclub Saint-Georges in Kortrijk. Zij mochten namelijk allemaal een gloednieuwe outfit ontvangen, elk ter waarde van meer dan 100 euro, dankzij een groep sportieve mama’s die bijna tien jaar geleden ‘De Ladies’ uit de grond stampten.

Suzy Denolf is bijna tien jaar lid bij De Ladies van Hockeyclub Saint-Georges en denkt momenteel nog niet aan stoppen. De trotse mama zag de groep opgroeien van het eerste jaar “Als mama’s kwamen we steeds naar hier om onze kinderen af te zetten. Op een bepaald moment wilden we zelf ook in actie komen en dus besloot Alix om in actie te schieten. Een ploeg specifiek gericht naar de mama’s die zelf ook wilden bijleren in de hockey sport. Tot op vandaag is deze groep nog steeds actief en zelfs groeiende”, vertelt Suzy ons.

We zijn van 20 naar 30 leden gegaan en zijn sinds het tweede jaar overgestapt naar competities om te groeien. Ik had nooit gedacht dat ons ledenaantal zo zou stijgen, maar we amuseren ons enorm en leren elke dag bij. Zo gaan we jaarlijks naar Barcelona om competitie te spelen en ook Engeland is al aan de revue gepasseerd”, voegt Alix eraan toe.

Tornooi voor G-Hockeyploeg

Naast de vele competitiespelen en trainingen maken de dames ook ruimte voor mooie gebaren. Elke twee jaar organiseren ze een tornooi en dit jaar werd besloten om het geld te schenken aan de G-Hockeyploeg die op dezelfde terreinen spelen. “Het idee was om de jongeren eens te kunnen verrassen met gloednieuw materiaal en een degelijke uitrusting. Meestal investeren we de opbrengst van het tornooi in de lokalen en trainingsmateriaal, maar daar zijn we dit jaar eens van afgestapt”, verduidelijkt Suzy Denolf ons. “Het is prachtig om die blije gezichten te zien. We merken dat de jongeren er echt naar toe leven om op donderdag hier te komen spelen en vandaag spelen we met De Ladies zelf eens tegen hen, dit terwijl ze hun gloednieuwe outfit dragen.”

De volledige outfit bestond uit een polo, short en kousen, mondbescherming, beenbeschermers, beschermende handschoen, een drinkbus en een muts. G-Hockey behoort tot de G-sport sector. Dat wil zeggen dat de sport aangepast wordt waar nodig zodat mensen met een beperking zorgeloos kunnen deelnemen.

De G-Hockeyspelers pronkten met hun nieuwe outfit.
De G-Hockeyspelers pronkten met hun nieuwe outfit.© TV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier