Safari Studios worden 3 dagen lang omgetoverd tot urban jungle

Op de foto herkennen we organisatrice Roxanne en Jolien. © TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

De Safari Studios in Kortrijk doen heel even dienst als pop-up store voor PUP. Een uitzonderlijke naam met een groen karakter. De benaming heeft veel weg van een pub, maar dranken en tafels worden hier vervangen door stoeltjes en planten. Iedereen die liefhebber is van groen in de woning kan hier terecht voor groene kamerplanten, buitenplanten, een familie cactussen en zoveel meer. PUP staat dan ook concreet voor Plezante & Uitzonderlijke Planten waarmee de organisatoren doelen op plantjes die niet zomaar in de lokale supermarkt te koop zijn.

PUP is een initiatief dat ontstaan is bij onderneemster Roxanne omwille van de liefde voor de natuur. “Ik ben een grote liefhebster van planten en mijn huis staat er dan ook vol mee, tot ergernis van mijn omgeving. Met deze pop-up winkel wil ik vooral meer groen in de stad brengen en de Vlaamse kweker steunen. 73 procent van onze planten komt dan ook van Vlaamse bloemenkwekers en dus rechtstreeks vanuit de serre. Velen onder hun ken ik ondertussen ook persoonlijk wat het beroep des te leuker maakt.” Bovendien wordt het aanbod verder uitgebreid met producten vervaardigd door Kortrijks talent. Keramiek, macramé en terrariums zijn daarvan een voorbeeld.

De organisatrice was na een succesvolle tweede editie in Gent op zoek naar een andere stad waar de store onder de aandacht kon gebracht worden. Kortrijk leek voor hun de ideale uitvalsbasis omdat ze vonden dat er best nog wat meer groen kon gebracht worden in de omgeving. “We bouwen onze winkel op, op basis van wat we horen van de bezoekers. Als er een grote vraag is naar een specifieke soort plant dan spelen we daar graag op in en gaan we erachter op zoek. Op die manier wisselt onze winkel constant.”

Plantentour op komst

Op de foto herkennen we Ernst, Romy en Otto-Jan uit Avelgem.
Op de foto herkennen we Ernst, Romy en Otto-Jan uit Avelgem.© TV

De editie in Gent lokte om en bij de 10.000 bezoekers verspreid over de openingsdagen. Ook in Kortrijk kreeg de winkel een vliegende start. Amper twee uren na openingstijd stond er al een kleine wachtrij aan de kassa met liefhebbers die hun huis wilden opfleuren. De organisatie hoopt om ook in Kortrijk succesvol af te sluiten en zou dan graag op tour vertrekken met hun pop-up store. “Het is een ultieme droom om onze Urban Jungle doorheen de Vlaamse steden te loodsen en iedereen bekend te maken met het concept. We trekken in augustus naar Brussel en plannen nog een hoop andere data in ook'”, besluit Jolien.

Onder de aanwezigen ook heel wat jong volk. De mama van Ernst, Romy en Otto-Jan bezocht samen met haar kinderen en haar vader de winkel om nieuwe ideeën op te doen. “Onze kinderen mogen elk een plantje kiezen die ze dan thuis verder kunnen onderhouden. We willen hun de groene gedachte wat bij brengen”, besloot de mama.

De pop-up store Plezante & Uitzonderlijke Planten (PUP) is nog open tot en met zaterdag 18 mei 2019 telkens vanaf 10 uur. Meer info is terug te vinden op de Facebookpagina.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier