Sabine Goethals opent ‘Zomercafé 2.0’ in Klokhof in Loppem

Sabine Goethals is klaar voor een nieuwe zomer in het Klokhof. (foto BC)
Bieke Cobbaert

Sinds 2012 runt actrice en tv-persoonlijkheid Sabine Goethals samen met haar echtgenoot Peter Schoonjans de feestlocatie Klokhof in Loppem.

“De coronacrisis was ook voor mij een grote beproeving. Ik ben actief in de drie meest getroffen sectoren: de horeca, de culturele en de audiovisuele sector”, begint Sabine. “Sinds de lockdown annuleerden onze gasten hun vergaderingen en feesten of stelden die uit tot volgend jaar. Uiteraard was dit een logisch gevolg, maar we hadden ook onmiddellijk de reflex: we sluiten, dus we verliezen een feestseizoen. Velen zitten in hetzelfde schuitje, dus we moeten dit aanvaarden en ons nu focussen op onze gezondheid en veiligheid.”

Oprit hakjes-proof

Sabine en Peter grepen de voorbije maanden aan om wat renovatiewerken uit te voeren op het domein. “De opritten zijn opnieuw gevoegd, dus de dames met hakjes zullen niet meer vast geraken”, glimlacht Sabine.

Omdat de feesten zo goed als allemaal geannuleerd werden, beslisten Sabine en Peter om het jaarlijkse zomercafé vroeger op te starten. Sinds maandag 8 juni is iedereen weer welkom op het buitenterras. Dit jaar weliswaar zonder dochter Signe, die momenteel in Amerika vertoeft.

Muziekoptredens

“We hebben ook nieuwe investeringen gedaan in de keuken om alles daar ultraveilig te laten verlopen. We zijn creatief aan de slag gegaan met de menukaart, installeerden een doorgeefluik voor food en creëerden twee plekken. De binnentuin heeft lange tafels voor maximaal tien personen en aan de kant van de vijver is er een relaxplek met strandstoelen. Ook bij regenweer is het zomercafé open, dan wijken we uit naar de kleine schuur. We zullen misschien minder mensen kunnen ontvangen dan de voorbije jaren, maar voor ons geldt nog altijd de kwaliteit boven de kwantiteit.”

Geen grote events dit jaar in het zomercafé, maar wel live muziekoptredens. “We hebben al enkele namen die bevestigd hebben. Alle muzikale gasten worden op onze facebookpagina aangekondigd.”

Het zomercafé is open van zondag tot woensdag en dat van 11 tot 23 uur. (Bieke Cobbaert)

www.facebook.com/klokhofloppemzomercafe

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten