Sabien Tiels : “In ‘t prille begin van de lockdown moest ik mij even in mijn huid knijpen. Klopt dat wel ?”

Sabien : "Gelukkig is er niemand in mijn naaste omgeving overleden of ernstig ziek geworden." © PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op 7 maart bracht Sabien Tiels nog een concert met groot orkest tot een goed einde in Halen. Op 12 maart stond er een Natural Woman-concert in CC Tongeren in haar agenda, maar dat heeft ze de dag zelf geannuleerd. Sindsdien zingt de zangeres vanuit ‘haar kot’. Gelukkig verveelde ze zich nog geen moment en blijft ze muzikaal creatief.

Sabien geeft toe dat niemand die lockdown had verwacht. “Maar ik probeer elke situatie altijd zo goed mogelijk te aanvaarden. Angst is niet mijn natuur en dus heb ik me daar ook nu niet op gefocust. Ik heb op een bepaald moment zelfs heel bewust minder naar alle negatieve nieuwsberichten geluisterd. Van al die vrijgekomen vrije tijd maakte ik gebruik om nieuwe songs te schrijven, mijn kot op te frissen en mijn gezin te verwennen. Dat was niet echt moeilijk al mis ik de optredens wel. Vervelen ? Helemaal niet ! Dat valt goed mee. Mijn gezin verveelt nooit. Ondertussen nam ik naast de nieuwe liedjes ook een Carole King album op. Deze cd wordt een limited edition, die binnen enkele weken enkel via mijn website beschikbaar is. Een collector’s item dus.”

Had Sabien gedacht dat zoiets in 2020 nog mogelijk zou zijn ? Een lockdown, stel je voor ! Sabien : “Het is inderdaad allemaal surrealistisch. In het begin heb ik me even in de huid moeten knijpen. Klopt dat wel ?” In de agenda van Sabien werd er ook veel verschoven. “Een groot aantal concerten is verschoven naar volgend seizoen. Als we vanaf het nieuwe theaterseizoen terug het podium op mogen, heb ik een twintigtal concerten gemist. De zomer redden zal zeker niet meer helemaal lukken, aangezien heel wat organisatoren dit niet meer gebolwerkt krijgen op zo’n korte termijn. Ik stond vooral op grote podia geprogrammeerd, zoals Parkies en de Gentse Feesten. Grote evenementen mogen nog steeds niet. Dat is erg, maar gelukkig is er niemand uit mijn omgeving ernstig ziek geworden of overleden. Ik leef mee met iedereen die mensen verloren heeft en wil toch nog eens in het bijzonder mijn respect uitdrukken voor iedereen in de zorgsector. Welke plannen ik in de voorbije weken had ? Zowel mijn professionele als privé reisplannen hebben moeten wijken. Maar dat maken we later zeker goed”, glimlacht Sabien, die over de toekomst het volgende zei : “Ik leef van dag tot dag. Ik hoop dat corona een groter bewustzijn gecreëerd heeft en dat we terug meer de schoonheid in de kleine dingen zien. Het gehaast leven mag van mij gerust eruit gegroeid zijn. Laten we genieten van elk moment.” (PADI)

www.sabientiels.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten