Saartje Vandecasteele van De Straote start met livestream danslessen

Normaal ging de ruimte gevuld zijn met creatieve zielen. Door de corona-maatregelen zoekt Saartje Vandecasteele naar alternatieven. (foto TV)
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Ook jeugdhuisverantwoordelijke en professioneel danseres Saartje Vandecasteele (32) bleef met een gemengd voel achter nadat afgelopen vrijdag bekend raakte dat heel wat zaken hun deuren moesten sluiten waaronder ook het jeugdcultuurcentrum De Straote. Om haar danslessen te laten doorgaan start ze daarom binnenkort met online lessen. Ook anderen volgen haar voorbeeld.

“Het nieuws sloeg in als een bom bij ons. Ook de medewerkers waren van slag toen ze hoorden dat de deuren onherroepelijk dicht moesten tot aan de paasvakantie. Dit hebben we in onze hele carrière nog niet meegemaakt en dus moeten we er creatief mee omgaan“, weet Saartje Vandecasteele ons te vertellen. Saartje, die ondertussen al meerdere jaren actief is binnen het jeugdcultuurcentrum en danslessen geeft sinds september 2018 in het gebouw samen met Aygul Douzmanov (29 jaar) en Yves Herman (26 jaar), zocht daarom naar een oplossing.

“In totaal hebben we bijna zestig leerlingen doorheen de week en dit gaat van kleuters tot volwassenen. Voor sommigen is dit hun enige manier van expressie of om in contact te kunnen komen met anderen. Daarom ben ik beginnen brainstormen over hoe we dit tijdelijk kunnen oplossen”, aldus Saartje.

Die brainstormsessie leidde er toe dat Saartje vanaf nu elke donderdag live lessen zal geven via Facebook. “Het is een alternatief om niet helemaal stil te vallen. Ik heb tot nu toe al veel positieve reacties gekregen en wie weet ontdekken nieuwe kijkers wel dat ze het ook graag doen. De actie kan alleen maar positief uitdraaien. Ook mijn collega’s Aygul en Yves zullen zulke sessies voorzien”.

Anderen volgen

De hoop van Saartje Vandecasteele dat ook anderen zullen volgen werd alvast ingelost want Mats Callens, jeugdwelzijnswerker bij Ajko, liet in een reactie al weten dat ook hij live deejay sessies zal houden. “We kijken ook met de medewerkers van De Straote hoe we zoveel mogelijk kunnen inzetten op alternatieve oplossingen. Het is voor iedereen moeilijk en voor velen is ons centrum de enige plaats waar ze terecht kunnen. Het is geen gemakkelijke opdracht maar we gaan er allen de volle honderd procent voor. (TV)

Zelf ook de livestream meevolgen kan elke donderdag via de facebook pagina: https://www.facebook.com/groups/473946036537971/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.