Rustige oudejaarsnacht in West-Vlaanderen

© (Foto LC)

West-Vlaanderen vierde een oudejaarsavond zonder veel problemen. Naast de traditionele interventies van geluidsoverlast en weggelopen honden waren er verder weinig bijzondere inbreuken in de provincie. Ook het sluitingsuur van de horeca zorgde niet voor grote problemen. Zo blijkt uit rondvraag bij verschillende West-Vlaamse politiezones.

In Kortrijk bleef alles relatief rustig. “We hebben geen meldingen gekregen dat het sluitingsuur van de horeca werd geschonden. Over de hele nacht waren er heel wat kleinere interventies zoals meldingen van geluidsoverlast of vuurwerk en hier en daar een weggelopen hond”, aldus woordvoerder Thomas Detavernier van politiezone VLAS.

Ook in de zones Westhoek en Grensleie startte 2022 zonder grote problemen. “We hebben een tamelijk vredige nacht gehad. Links en rechts waren er wat typische interventies. Rond het sluitingsuur van de horeca waren geen problemen en de verkeersongevallen waren nihil”, aldus Stefaan Vannieuwenhuyse, woordvoerder van politiezone Grensleie. Ook in Knokke-Heist waren er geen problemen.

In Brugge was er het eerste deel van de avond veel volk langs het parcours van Wintergloed, op de pleinen en op de terrassen. Alle horecazaken hielden zich wel aan het sluitingsuur en heel wat cafés beslisten zelfs niet open te gaan. “Op ‘t Zand kwamen tegen middernacht steeds meer mensen samen, toeristen en Bruggelingen. Vaak met wat eigen drank mee. de sfeer was gemoedelijk. Pas na 1u30 waren daar twee schermutselingen, onenigheden tussen vrienden waarbij de politie moest tussenkomen”, zegt de woordvoerder van de politie Lien Depoorter. Naast de traditionele meldingen van nachtlawaai werden ook vijf personen bestuurlijk aangehouden voor openbare dronkenschap.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.