Rustige nieuwjaarsnacht in onze provincie

© (Foto MVN)
Redactie KW

De overgang van oud naar nieuw is zeer rustig verlopen in de provincie West-Vlaanderen. De politie schreef in Tielt één GAS-boete uit voor vuurwerk zonder toestemming. In politiezone Het Houtsche waren er wel vijf inbraken.

Er was in West-Vlaanderen minder vuurwerk door het vuurwerkverbod. De politie noteerde de gebruikelijke gevallen van openbare dronkenschap en een handvol vechtpartijen.

Ook bij de brandweer bleef het de hele nacht rustig. “Er was duidelijk minder vuurwerk en we schreven slechts één GAS-boete uit voor vuurwerk zonder toestemming”, klinkt het bij politiezone regio Tielt. In politiezone Het Houtsche, die de gemeentes Beernem, Oostkamp en Zedelgem omvat, werden wel vijf inbraken vastgesteld.

In Izegem en Roeselare bleef het rustig. “We hebben geen melding gekregen van inbraken en het vuurwerk werd telkens met de nodige toestemming afgevuurd”, zegt commissaris Carl Vyncke. Daarnaast bleef het ook in Brugge rustig. “Het was een opvallend rustige nieuwjaarsnacht”, klinkt het bij burgemeester Dirk De fauw.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier