Rustige eerste dag van de kerstvakantie aan zee

Bron: Belga

De eerste dag van de kerstvakantie bleef het rustig aan de kust. De druktebarometer gaf de hele dag donkergroen of ‘rustig’ aan over de hele kust. In enkele winkelstraten was er wat volk maar nergens werd het te druk. Ook een overrompeling van Nederlanders bleef uit.

Aan zee werd heel wat volk verwacht bij de start van de kerstvakantie. Uiteindelijk bleef de grote drukte op de eerste dag van de vakantie uit. De kustbarometer, die de drukte aan zee in realtime aangeeft, bleef de hele dag nagenoeg overal op donkergroen, ‘rustig’, staan. Zo was het in Oostende de hele dag rustig op de zeedijk. In de winkelstraten was het er gezellig druk maar er was nergens sprake van problemen.

Geen Nederlanders

In Knokke-Heist bleef de verwachte overrompeling van Nederlandse shoppers uit. “In de winkelstraten heerste een gezellige drukte maar het bleef veilig. Iedereen droeg een mondmasker en de politie moest nergens ingrijpen. Van een overspoeling van Nederlanders was geen sprake. Er waren niet meer noorderburen dan anders”, zegt eerste schepen Piet De Groote.

Of het de komende dagen van de vakantie nog drukker wordt, valt nog af te wachten. “Op zondag zijn onze winkels open dus het is afwachten wat dat zal geven. Meestal is de tweede week van de vakantie ook drukker dan de eerste”, aldus De Groote.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.