Run, Poperinge, Run voor goed doel

De initiatiefnemers van de scholentrail. © MD
Redactie KW

Op dinsdag 10 maart organiseren de scholen van Bertinus Collectief een scholentrail. Een 1.800-tal jongeren loopt er dwars door de schoolgebouwen voor het goede doel. ‘s Avonds breien ze er, in samenwerking met de Ouderraden, nog een vervolg aan voor het grote publiek met ‘Run Poperinge Run!’.

“Begin mei 2016 organiseerde het Sint-Janscollege al een gelijkaardige trail ten voordele van de Damiaanactie”, schetst Tille Hoornaert, leerkracht lichamelijke opvoeding in het OLVi. “Vanuit het Sint-Janscollege kwam ook dit schooljaar het voorstel om eenzelfde evenement te organiseren, maar dan voor het eerst schooloverkoepelend. Binnen Bertinus Collectief – De Keiwijzer (DKW), het Sint-Janscollege (SJC), het Onze-Lieve-Vrouwe-instituut (OLVi), het Vrij Technisch Instituut (VTI), het Centrum voor Leren en Werken (CLW) en De Ast – kunnen we al terugblikken op een geslaagde samenwerking bij de organisatie van Stress Factor Live. Toen werd het grasplein van het VTI voor één namiddag omgetoverd in een heus festivalterrein.”

“Ook nu reageerden alle zes de middelbare scholen, die deel uitmaken van de scholengemeenschap, enthousiast. Een twintigtal personeelsleden vanuit de zes scholen vormt de stuwende kracht achter dit initiatief. Dwars door de gebouwen van drie domeinen die samen de ‘schoolstraat’ vormen – DKW-SJC, OLVi en VTI-CLW-De Ast – tekenden we een parcours van 4 km uit. De opbrengst gaat naar verschillende goede doelen: Make-A-Wish, Pelicano vzw, Stek vzw, WWF, Fedasil en See and Smile vzw“, klinkt het.

Teamspirit

Bij aanvang ‘s middags zullen de bijna 1.800 leerlingen in zes groepen ingedeeld worden. “Elk team zal een kleur toegewezen krijgen en bestaat uit een mix van verschillende leeftijden en scholen. De bedoeling is dat de zes teams het tegen elkaar opnemen”, aldus Tille Hoornaert.

“Het parcours zelf legt iedereen op eigen tempo af, lopend of joggend. De startzones zullen ook dienen als ‘wisselzone’, waar een drietal leerkrachten per kleur de aantallen bijhouden en hun teamgenoten zullen aanmoedigen. Indien nodig kunnen de deelnemers in die wisselzones ook even op adem komen alvorens de trail verder te zetten. Als apotheose is er een slotmanifestatie in het OLVi met bekendmaking van het winnende team. Tijdens en na de loop voorzien we animatie, zoals live dj’s en liveoptredens”, aldus de leerkracht.

Fluo-run

Diezelfde avond breien de ouderraden van Bertinus Collectief een vervolg aan de trail met ‘Run Poperinge Run!’. “Voor het eerst sloegen we met de verschillende ouderraden de handen in elkaar”, weet Franky Kinget, leerkracht in VTI en zelf ook lid van Ouderraad DKW. “Ouders en sympathisanten die graag joggen of lopen en de schoolgebouwen eens op een andere manier willen doorkruisen, kunnen starten met de trail tussen 18 uur en 19.30 uur. De startlocatie hiervoor is het Sint-Janscollege/De Keiwijzer, met ingang via de Deken de Bolaan. Startnummers kunnen al afgehaald worden vanaf 17.30 uur. Op vier momenten – om 18 uur, 18.30 uur, 19 uur en 19.30 uur – krijgen deelnemers de gelegenheid om in groep te starten onder begeleiding van atletiekvereniging FLAC Hoppeland.”

Kom supporteren

“Het competitie-element met de verschillende kleuren ruilen we ‘s avonds in voor fluoattributen. We vragen de deelnemers dan ook zich zo veel mogelijk in fluo en lichtjes te hullen. Ook hier kan iedereen op eigen tempo lopen en zijn meerdere toertjes mogelijk. Wie zich niet meteen geroepen voelt voor sportieve krachtmetingen, is welkom om te supporteren langs de weg of om te genieten aan de bar van een drankje, een lekkere bbq-hap en de sfeervolle randanimatie. De opbrengst gaat eveneens naar dezelfde goede doelen die de zes scholen uitpikten. Volwassenen en kinderen vanaf het eerste middelbaar betalen 5 euro in voorverkoop, en 8 euro de dag zelf. Ook kinderen uit de lagere school zijn welkom en betalen 3 euro bij inschrijving vooraf of 6 euro aan de deur. Na afgifte van je startnummer is een drankje inbegrepen. Paralympiër Florian Van Acker, die het middelbaar doorliep in De Ast, zal in het VTI het startschot geven.” (SVP)

Info: Facebookpagina ‘Runpoperingerun’ of op het Facebook-event ‘Dwars-door-de-Poperingse-scholen-fluorun’. Inschrijven kan via dit formulier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier