‘RUN INTO THE ZONE’ in Waregem verplaatst naar 22 augustus

Redactie KW

De organisatie van RUN INTO THE ZONE, een event dat voor de 4de keer op rij wordt georganiseerd op Industriezone Waregem Zuid en waarbij elk jaar een 1200-tal lopers de bedrijven doorkruisen, ziet zich genoodzaakt het event te verschuiven van zaterdag 28 maart 2020 naar zaterdag 22 augustus 2020.

De bedrijven in Industriezone Waregem Zuid leggen hun werknemers strenge maatregelen op om eventuele besmettingen met het coronavirus tegen te gaan en tevens een eventuele verspreiding ervan in te perken.

‘Op RUN INTO THE ZONE kunnen wij niet garanderen dat al deze maatregelen zullen kunnen worden nageleefd. De lopers zullen bij de start sowieso dicht bij elkaar staan en of dat met 500 of met 1000 personen is, we kunnen niet alle nodige maatregelen nemen om te garanderen dat eventuele besmettingen niet worden overgedragen.’ aldus Annelies Corne, bedrijvenparkmanager en tevens organisator van het event.

‘Uit respect voor de bedrijven waar we door lopen en tevens om alle werknemers van de zone te beschermen hebben we deze, toch wel moeilijke, beslissing genomen.

Bovendien willen we het maken van eventuele onnodige kosten vermijden door niet langer een eventueel verbod van de regering af te wachten.’

De inschrijvingen blijven doorlopend open tot de nieuwe datum, tenzij het maximaal aantal deelnemers eerder wordt bereikt. Mensen die reeds waren ingeschreven kunnen gewoon deelnemen op 22 augustus. Zij dienen niets te ondernemen om hun inschrijving te herbevestigen.

Het wordt een extra speciale editie waarbij zowel bedrijven uit het gedeelte Vijverdam als Flanders Field zullen worden bezocht. Dit heeft de organisatie kunnen klaarspelen dankzij een brug die zal gebouwd worden over de Industrielaan. De Anzegemseweg, de drukke gewestweg die de 2 delen van Industriezone van elkaar scheidt wordt gedeeltelijk verkeersvrij.

Om dit te bekomen werden tellingen uitgevoerd van het verkeer op zaterdagnamiddagen. Er werd een omleiding van een 500 tal meter uitgestippeld en alle goedkeuringen zowel van AWV, de stad als de politiezonze zijn in orde.

Annelies Corne : ‘We hopen deze goedkeuring te kunnen doorschuiven naar onze nieuwe datum op 22 augustus, dat zou geen probleem mogen zijn. Tenzij de stad geen begrip zou hebben voor de situatie waar wij ook het slachtoffer van zijn. Het verschuiven van RUN INTO THE ZONE naar een latere datum kost ons heel wat werk en veel centen. We hopen op respect vanuit stad Waregem voor een beslissing die zwaar was om te nemen, maar die ons de meest verantwoorde leek.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier