Run for Laubia in De Lovie in Poperinge

Trommelaars begeleiden de lopers. © foto MD
Redactie KW

De Lovie vzw organiseert op zondag 28 april de derde editie van de loopwedtrijden Run for Laubia. Het mooie parcours loopt in en rond het schilderachtige kasteeldomein van De Lovie, gelegen in de Krombeekseweg.

Er zijn drie verschillende afstanden: 1 km (kidsrun), 5 km of 10 miles. Het parcours is al uitgepijld, de blauwe pijltjes wijzen je de weg. Voorinschrijven is mogelijk tot 22 april en komt op 3 euro voor de Kids Run, 8 euro voor de 5 km en 12 euro voor de 10 miles. De dag zelf kosten tickets 3 euro (Kids Run), 12 euro (5 km) en 16 euro (10 miles).

Inschrijven kan via www.loopkalender.be en is pas definitief na betaling.

Angie Verbrigghe van De Lovie: “Ook niet-lopers zijn van harte welkom om te supporteren vanuit de Sint-Bernardusbar of nabij de foodtrucks. Burgemeester Christof Dejaegher geeft om 10.30 uur het startschot voor de 5km.”

Afsluiten kan in het kasteel van De Lovie want ook op 28 april is er Erfgoeddag (van 13.30 tot 16.30 uur) met als thema ‘Hoe maak je het?’. Zaken die in de kijker gezet worden zijn ‘bewaren van eten en drinken’, ‘hoe leer je zelf wol spinnen?’ en ‘hoe maak je het? met plezier’.

Meer info vind je terug op www.runforlaubia.be.

(AHP/foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier