Run For Friends in Waardamme brengt minstens 14.000 euro voor Bednet en Kinderkankerfonds op

© GS
Redactie KW

Op zaterdag 14 september werd ‘s avonds het tussentijds bedrag bekendgemaakt dat de derde editie van Run For Friends in Waardamme opgebracht had.

Het was Lore Pyfferoen die samen met burgemeester Jan de Keyser de eer kreeg om aan de aanwezigen het bedrag kenbaar te maken dat zeker kan overgemaakt worden aan het VZW Kinderkankerfonds en Bednet. Het tussentijds bedrag bedroeg toen 14.000 euro. “Vanuit Run For Friends zijn we zeer tevreden met dit voorlopig resultaat,” zegt Lore. “Vorig jaar hadden we een eindbedrag van 11.500 euro, wat we afgerond hebben op 12.000 euro. We zullen er met deze editie van Run For Friends een stuk boven zitten, want 14.000 euro is een voorlopig bedrag. Er komt zeker nog geld bij.”

De grote opkomst van dit jaar is natuurlijk een meevaller geweest mede door de goede weersomstandigheden en een betere locatie. De twee eerste edities vonden plaats in Hertsberge, maar deze keer werd er uitgeweken naar de speelweide in Waardamme. Burgemeester Jan de Keyser loofde de inzet van het volledige team en bevestigde dat deze locatie ook volgend jaar beschikbaar zal zijn voor Run For Friends.

Run For Friends is drie jaar geleden ontstaan toen twee leerlingen van de Vrije Basisschool De Sprong van dichtbij geconfronteerd werden met kanker. De klasgenootjes kregen kort na elkaar de diagnose te verwerken. Het idee groeide om iets op poten te zetten voor vzw Kinderkankerfonds. Hoewel de twee meisjes intussen genezen zijn, wordt Run For Friends nog steeds verdergezet.

“We hebben er indertijd bewust geen wedstrijd van willen maken”, zegt Lore Pyfferoen. “Run For Friends is een unieke wandel- en loopevenement, waarbij samenhorigheidsgevoel rond het thema van kanker en rond kinderen in het algemeen centraal staat.” Het is geweten dat kanker een zeer lange behandeling vergt en dat het dan niet altijd mogelijk is om de getroffen kinderen te laten deelnemen aan normale lesactiviteiten. Daarom hebben de organisatoren van Run For Friends Bednet toegevoegd als goed doel.

(GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier