Rumbeekse verenigingen verzamelen voor achtste kerstmarkt

De vele Rumbeekse verenigingen zijn opnieuw klaar om er op zaterdag 21 december een topavond van te maken. © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Op zaterdag 21 december is er de achtste editie van de Rumbeekse kerstmarkt. Traditioneel een van die momenten in het jaar waarbij heel Rumbeke buiten komt. Met dank aan de vele verenigingen die elk met een kraampje staan.

De kerstmarkt in Rumbeke is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de gezelligste in groot-Roeselare.

Dit jaar maken de verenigingen graag afspraak op zaterdag 21 december op het Kerkplein in Rumbeke. Duizenden Rumbekenaars verzamelen die avond om samen te klinken op het einde van het jaar. De sterkte ligt hem in de aanwezigheid van de vele lokale verenigingen die elk de eigen achterban mobiliseren om er een fijne avond van te maken. Dit jaar zijn er in totaal negentien verenigingen aanwezig.

Zowel rond als in de kerk kun je terecht voor heel wat lekkers. De opbrengst gaat naar de vereniging zelf. Het initiatief komt van de ROM, de middenstandsvereniging voor Rumbeke, Oekene en Beitem.

Op en top Rumbeeks

Je kan er vanaf 16 uur terecht voor heel wat gezelligheid, de koninklijke harmonie St.-Cecilia zorgt voor de toepasselijke achtergrondmuziek. Dit jaar kun je genieten van lekkers bij volgende verenigingen: Chiro, KSA, Scouts, KLJ, TC Rumbeke, BS De Verrekijker, ouderraad SBS De Vlieger, ROM, Harmonie St.-Cecilia, KSV Rumbeke, De Kwadetrappers, ‘t Souffleurke, De Witte Spreeuwen, BS Windekind, Pietevissers, Voetbal Geelzwart Tube, Rugby RSL, Schuttersgilde Sint-Joris en Open Kerk. Allemaal Rumbeekse verenigingen of verenigingen met een sterke lokale band.

Om gure weersomstandigheden tegen te gaan is de kerstmarkt dit jaar opnieuw overdekt. De kraampjes staan op het Kerkplein opgesteld tot voor de kerk.

Ook de kerk is opnieuw van de partij binnen het kerstgebeuren. “Op zaterdag 21 december zetten we vanaf 16 tot 21 uur de kerkdeuren wagenwijd open en doen we mee aan de jaarlijkse kerstmarkt”, vertelt Luc Mol, lid van de kerkfabriek Sint-Petrus en Paulus. Om 16 uur luiden we de feestklokken en dat is meteen de start van de kerstmarkt. “Vanaf dan is er stemmige muziek en kun je een bezoek brengen aan de permanente tentoonstelling ‘Kerststal in wilgentenen’ van kunstenares Bérénice Bogaert. Om 17.30 uur is er de wekelijke eucharistieviering opgeluisterd door het kinderkoor van de Verrekijker en het Sint-Gregoriuskoor. Tijdens de mis geeft Bérénice Bogaert toelichting over haar project met als thema ‘Blij, dat jij er bent’.”

“Na de mis zingen de kinderen van de Verrekijker enkele kerstliedjes”, vervolgt Luc. “Nadien samenzang van kerstliederen ondersteund door leden van onze drie koren: het Sint-Gregorius-, het Sint-Henricus- en het Zilverbergkoor o.l.v. Marc Ternest. Organist Eric Hallein begeleidt op het orgel. Tussen de liederen door wordt er het kerstpoëzie voorgedragen. Er is tevens een wijnstand van Els Delie en Nico Staessens ten voordele van hun Indiaprojecten”, besluit Luc Mol. (TD/AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier