Rumbeekse aannemer overleden na val van vier meter

© (Foto BF)
Redactie KW

De 28-jarige Alexander Deryckere uit Rumbeke is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen na een val donderdag. “Alexander was een harde werker. Wat er precies gebeurd is, is voor ons een raadsel.”

De Rumbeekse aannemer Alexander Deryckere was donderdag omstreeks 11 uur aan het werk op het dak van een loods op de site Oosthoeve langs de Beernemsteenweg in Wingene. Daar voerde hij asbestwerken uit. “Wat er precies gebeurd is, is voor de familie een raadsel. Alexander stond blijkbaar in een goot, maar zakte plots door de platen naar beneden. Omstaanders hebben hem niet horen roepen of zo. Is hij onwel geworden? Is hij uitgegleden? Voor ons is het heel onduidelijk”, aldus Marc Vandevelde, schoonvader van Alexander.

Het slachtoffer viel een viertal meter naar beneden en liep daarbij onder andere zware verwondingen aan zijn hoofd op. De hulpdiensten, waaronder een mugteam, snelden kort na het ongeval ter plaatse. De aannemer kreeg op de bedrijvensite de eerste zorgen toegediend en werd in heel kritieke toestand naar het ziekenhuis in Brugge overgebracht. Al snel werd duidelijk dat de kans bestond dat hij aan zijn verwondingen zou overlijden. “In het ziekenhuis werd hij hersendood verklaard. Daar is hij ook gestorven”, bevestigt zijn schoonvader.

Alexander Deryckere werkte als zelfstandige en had een eigen bedrijf in bouwwerken. “Je moest met twee zijn om hetzelfde werk dat hij verzette te verrichten. Het was een echten beir. Hij werkte dag in, dag uit en was heel erg gedreven. Hij had onlangs nog een nieuwe vrachtwagen gekocht. De toekomst lag voor hem, maar in een fractie van een seconde is die plots helemaal weg”, aldus zijn schoonvader, die erg opkeek naar zijn schoonzoon. “Alexander was een erg harde werker, maar maakte ook de nodige tijd vrij om plezier te maken en te zorgen voor zijn gezin.”

Alexander Deryckere was al tien jaar samen met zijn vriendin Delphine Vandevelde. Samen hebben ze een zoontje van 22 maanden oud, Gaston. Door de coronamaatregelen vindt de afscheidsplechtigheid plaats in intieme kring.

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten