Ruiseleedse Oldtimer Club rijdt coronaveilig

(foto RV)
(foto RV)
Redactie KW

De Ruiseleedse Oldtimer Club ging gezwind van start in 2018, maar moest noodgedwongen op de rem staan tijdens de pandemie. Voorzitter Geert Opsomer blijft het echter positief bekijken: “Onze eerste tijdelijke rit was zeker een succes.”

In de loop van 2018 verenigden een twaalftal autofans zich met een grote ambitie: een club oprichten voor fans van oldtimers, vol plezier en kansen om de passie voor de ronkende en glimmende nostalgische wagens te delen. De Ruiseleedse Oldtimer Club (ROC) werd een feit. Hun eerste oldtimerrit in juni 2019 tijdens de kleine kermis was meteen een schot in de roos. Er waren 120 deelnemende wagens en twee lussen van elk 50 kilometer in zowel West-Vlaanderen als een stukje van Oost-Vlaanderen. Voorzitter Geert Opsomer blikt tevreden terug op het prille begin van zijn club en kijkt reikhalzend uit naar hun volgende projecten.

Polderrit

“Normaliter zou onze tweede rit vorig jaar wederom doorgaan in juni, tijdens de kleine kermis”, vertelt voorzitter Geert Opsomer. “Corona gooide roet in het eten, maar stilzitten is niet ons mantra. Integendeel, we wilden hoe dan ook nauw contact houden met onze leden en bevriende autofans. Daar staat ons twaalfkoppig bestuur garant voor. Als alternatief organiseerden we de polderrit met start aan café ‘t Fonteintje en een traject in het Meetjesland.”

“Op het programma stonden onder andere het Canadees Museum in Adegem en mooie polderdorpjes zoals Sint-Margriete, richting de grens met Nederland. Die rit liep van juni tot eind september. Meer dan 135 wagens namen er individueel aan deel. Coronaveilig dus. Er waren zelfs deelnemers uit Antwerpen en Nederland. We kregen niets dan lovende commentaren. Zo werd die rit het ideale uithangbord voor onze toch nog jonge club.”

Karekietrit

Op dat elan gaat de club door, in afwachting van een grote lokale happening. “De Karekietrit wordt onze tweede coronaveilige rit. Het is een hommage aan Wether Vandersarren zaliger , de gekende acteur en tv-figuur. Die legendarische figuur kreeg de bijnaam Karekiet. Hij was een autofreak, champetter, ex-rallyrijder, copiloot en organisator van heel wat rondritten in de jaren 60, 70 en 80. De rit loopt van 1 maart tot eind mei over zowat 115 kilometer, met start aan het Polenplein.”

“Inschrijven moet online om dan het roadbook af te halen of toegestuurd te krijgen. Deelnemen gebeurt individueel met eigen bubbel. Werthers heimat, ook voor rally’s, waren de Vlaamse Ardennen. Daarom doorkruisen we nu het natuurschoon in die regio. Het roadbook is zowel in print als digitaal voor de smartphone te verkrijgen ”, aldus Opsomer.

Grote meeting

“Ons streefdoel is een grote meeting in eigen dorp in juni. Of dat dit jaar nog kan gebeuren, is koffiedik kijken. Onze twijfels zijn groot. De coronamaatregelen heersen, en daar schikken we ons naar. We hebben voorlopig een alternatieve datum geprikt voor september. Analoog met onze première in 2019 moet dat een lange dag van feest en plezier worden voor de rijders en bewonderaars van al die mooie retrowagens. Met presentatie op een charmant podium met technische uitleg, zoals bij de grote rally’s. Met technische snufjes, videobeelden, filmpjes, een gezellige start- en aankomstlocatie en een grote barbecue als afsluit.”

Onze club is onder gunstig gesternte gestart en dat “feelgood-gevoel” willen we doortrekken. De ruime belangstelling voor de twee alternatieve edities port ons aan en geeft ons het vertrouwen om gezwind door te gaan. We blijven nu in de luwte actief met de voorbereiding. Maar we hopen eerst en vooral op beterschap wat de pandemie betreft”, besluit de voorzitter. (RV)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.