Ruiseleeds bedrijf pakt uit met alternatief voor plexiglasscherm

Dankzij het doorzichtige zeil kunnen de werknemers samen de bestelwagen gebruiken. © wv3
Redactie KW

Het is een van de uitdagingen waarmee we vandaag te maken hebben. Onder de noemer #screeninbetween biedt Vervaeke het covid-scherm aan, dat inzittenden afschermt van elkaar. Niet gemaakt van plexiglas, waarvan de voorraad stilaan uitgeput raakt, maar van doorzichtig zeil.

Volgens de nieuwe coronamaatregelen mag je met meerdere passagiers in een bestelwagen de baan op, op voorwaarde dat ze afgeschermd zijn van elkaar. Toch lijkt dit makkelijker gezegd dan gedaan. Vervaeke, een bedrijf dat al 30 jaar met technisch textiel oplossingen op maat creëert, komt nu met een eenvoudige oplossing.

“Twee arbeiders elk met een bestelwagen naar een werf laten rijden, kost een hoop geld”, vertelt Kristof Blockeel, CEO van Vervaeke. “Wij vonden daar intern vrij snel een oplossing voor en maakten een afscherming met transparant zeil.”

DIY-pakket

“Om andere bedrijven te helpen die in hetzelfde schuitje zitten, ontwikkelden we een DIY-pakket dat we gewoon kunnen opsturen. Het systeem is heel eenvoudig in drie stappen te monteren: eerst plaats je de basisstructuur op een hoofdsteun, schuif daarna het zeil erover en snijd tot slot het zeil op maat van het voertuig af. Bovendien laat het systeem geen beschadiging achter na gebruik”, weet Kristof Blockeel.

Bedrijven kunnen bij Vervaeke ook terecht voor andere oplossingen met doorzichtige afscherming. Op de website www.screeninbetween.be en www.vervaeke.be/industrie vind je hierover meer informatie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.