Ruimere Torhoutse horecaterrassen mogen blijven tot weekend van 20 november

De lege horecaterrassen op de Markt tijdens de lockdown. Ter compensatie mogen de horecazaken nu ruimere terrassen behouden tot in het weekend van 20 november. © foto JS
Johan Sabbe

Tijdens de zitting van de Torhoutse gemeenteraad brak raadslid Steve Becelaere (N-VA) maandagavond een lans voor het toelaten van ruime winterterrassen voor de horeca. In tijden van corona vindt hij dat niet meer dan redelijk.

“De donkere dagen staan voor de deur”, aldus Steve. “De horecazaken op de Markt en de omliggende straten beschikken momenteel over een buitenterras dat ze tijdelijk mogen uitbreiden. Als ik het goed heb, kan dat tot eind september. Ik stel voor om die periode te verlengen en de uitbaters van cafés, tearooms en restaurants ook tijdens de wintermaanden alle kansen te geven. Misschien willen sommigen wel een verwarmde tent plaatsen.”

Horecazaken door dik en dun blijven steunen

“We hebben beslist om de uitgebreide terrassen in elk geval tot het weekend van 20, 21 en 22 november te behouden”, reageerde burgemeester Kristof Audenaert (CD&V). “Dan is er Winterbraderie en daarna wordt er overgeschakeld op de eindejaarssfeer met kerstverlichting.”

“Overal tenten plaatsen, is niet aan de orde. De storm Odette heeft bewezen dat zoiets niet verstandig is. Maar sowieso zijn we de plaatselijke horeca heel genegen en hebben we alle zaken in deze moeilijke coronatijden door dik en dun gesteund. En dat blijven we ook doen.”

Raadslid Becelaere was tevreden, net als onafhankelijk raadslid Koen Sap, die een vraag in dezelfde zin had voorbereid, maar de eer uiteindelijk aan Steve liet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier