Ruim 620 deelnemers voor #7metde7op7 van De Zeven vzw

Marvin Odent en Annelies Defever voor aanvang van de tocht van 55 km die ze maakten naar aanleiding van #7metde7op7. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Nadat De Zeven vzw haar jaarlijkse sportevenement moest annuleren naar aanleiding van de coronacrisis pakte de organisatie uit met #7metde7op7, waarbij de ruim 620 deelnemers sportief aan de slag gingen met het cijfer 7 op zondag 7 juni. Dat resulteerde in heel wat bijzondere sportprestaties, zoals de 77 km die Marvin Odent handbikete.

Vzw De Zeven is een Ieperse vereniging die ieder jaar een sportevenement met veel animatie organiseert. Ze begonnen met de waanzinnig populaire Ieper Trails, pakten in 2018 met de Bellewaerde Trail en vorig jaar met Over The Top, waarbij bike-runduo’s de Kemmelberg moesten trotseren. Ook in 2020 stond er een evenement op de planning, maar door de coronacrisis moesten ze het een jaartje uitstellen.

“We dachten na over wat we nog konden organiseren en kwamen op het idee van #7metde7op7. Het concept is eenvoudig: op zondag 7 juni iedereen aan het sporten krijgen. Wandelen, fietsen, lopen… het stond de deelnemers volledig vrij om hun discipline zelf te kiezen. De enige voorwaarde was dat er werd gesport tussen 7 uur en 19 uur.”

Breed publiek

“De respons was zeer goed”, vervolgt Bart Callens. “We hadden gehoopt op een 300-tal registraties, maar het zijn er meer dan 620 geworden. Het is dus een groot succes. Via de hashtag vonden we al heel wat mooie foto’s op sociale media. Vooral de verscheidenheid is tof. Mensen van alle leeftijden en met verschillende vormpeil deden mee. Oudere mensen kozen bijvoorbeeld voor een wandeling van 7,7 km, ervaren wielertoeristen maakten een fietstocht 77 of 177 km. Ouders betrokken dan weer hun kinderen erbij. Het is vooral fijn dat we zo’n breed publiek konden bereiken.”

Lees verder onder de foto.

We zien rechtstaand v.l.n.r. Lieze Desodt, Elien Ballieu, Deborah Vanclooster en Jeanne De Roo, zittend v.l.n.r. Rosalie Meul, Juliette Meul en Flore Desodt. (Foto TOGH)
We zien rechtstaand v.l.n.r. Lieze Desodt, Elien Ballieu, Deborah Vanclooster en Jeanne De Roo, zittend v.l.n.r. Rosalie Meul, Juliette Meul en Flore Desodt. (Foto TOGH)

Heel wat deelnemers kwamen creatief uit de hoek om iets te doen met het cijfer 7. “We hebben mensen die het getal 7 maakten op Strava, anderen het woord ‘zeven’. Een jonge gast deed gewoon zeven activiteiten in zijn tuin. Ook tof waren de mensen die een tocht van 77 km uitgestippeld hadden ter herdenking van de Slag om Mesen, die plaatsvond op 7 juni 1917”, haalt Bart Callens aan. “Ook mijn vrouw deed mee door een looptochtje te doen op de Vestingen. Ze zei dat ze heel wat borstnummers herkende van deelnemers. Dat zorgde ook voor verbondenheid. Daarmee hopen we ook wat sfeer gecreëerd te hebben, iets dat we ook belangrijk vinden bij onze normale activiteiten.”

77 km handbiken

Een van de deelnemers was de 37-jarige handbiker Marvin Odent uit Hollebeke. “Ik deed een tocht met de handbike van 77 km”, vertelt hij. “Op zich was het wel te doen. Ik ben dan ook al een geroutineerde handbiker en doe regelmatig tochten van 40 tot zelfs 100 km. Het was ook redelijk vlak. Ik ben altijd op zoek naar een uitdaging, zeker nu ik in deze coronatijden wat meer tijd heb. Zo heb ik eerder deze week nog tien keer de Kemmelberg opgereden met de handbike.”

Voor herhaling vatbaar?

Het initiatief lijkt alvast voor herhaling vatbaar. “Morgen evalueren we het met De Zeven en dan zien we wel. Een optie is om het iedere keer op de zevende van de maand opnieuw te doen, maar anderzijds was 7 juni nu wel een ideaal moment. We zitten op het einde van de coronalockdown, vanaf morgen wordt weer meer toegelaten en het is nog maar de vraag of we nog evenveel mensen enthousiast kunnen krijgen. Bovendien van 7 juli op een dinsdag, in plaats van op een zondag. Langs de andere kant is het dan wel de zevende van de zevende maand. We zien nog wel, maar voor vandaag heb ik voorlopig genoeg zevens gezien”, lacht Bart Callens. (TOGH)

Ruim 620 deelnemers voor #7metde7op7 van De Zeven vzw

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier