Ruim 500 oud-leerlingen krijgen als eerste nieuwe studiezaal van Hemelvaart Waregem te zien

Net geen 500 oud-leerlingen van de Sint-Paulusschool campus Hemelvaart tekenden vorige vrijdag present op de oud-leerlingenavond. “Het was gezellig, want onze oud-leerlingen zijn altijd blij om hun voormalige klasgenoten en leerkrachten eens terug te zien”, klinkt het bij leerkracht Karen Decock.

© HDV

Dit jaar waren alle oud-leerlingen die afstudeerden in een jaar dat eindigt op een 4 of een 9 welkom op campus Hemelvaart. “We verwenden hen met een aperitiefje, tapas, pasta en een dessertje, maar voor de meesten zijn de rondleidingen doorheen de school het hoogtepunt”, vertelt Karen Decock. “De oud-leerlingen willen altijd wel specifieke lokalen terugzien, waar ze leuke herinneringen aan hebben. Meestal voert de sportzaal echter de lijst aan.”

“Zelf trok ik met een grote groep leerlingen richting D14, beter bekend als het vaklokaal voor klassieke talen. En ook de lerarenkamer is altijd een evergreen. In hun tijd hier op Hemelvaart was de lerarenkamer een soort verboden plek die niemand kende, maar eens je er bent, valt die magie natuurlijk weg”, zegt de leerkracht. Op de foto herkennen we de afgestudeerden uit de richting Latijn van 2009, die talrijk vertegenwoordigd waren op de oud-leerlingenavond.

De lichting Latinisten uit 2009 verzamelt tijdens de oud-leerlingenavond in het vaklokaal voor klassieke talen.
De lichting Latinisten uit 2009 verzamelt tijdens de oud-leerlingenavond in het vaklokaal voor klassieke talen.© PNW

De oud-leerlingen kregen ook de primeur om de nieuwe studiezaal, Salle Pieter, in de Guido Gezellestraat te bezichtigen. Het moderne gebouw, met ook een vernieuwd sanitair blok, moet de verouderde studiezaal vervangen en de capaciteit verhogen. “Het project heeft zo’n 900.000 euro gekost, waarvan 60 procent gesubsidieerd werd door het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION)”, geeft Karen Decock nog mee. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.