Met de jaarlijkse Krak van je gemeente wil Krant van West-Vlaanderen mensen huldigen die zich op een bijzondere manier inzetten voor hun lokale samenleving. Jaarlijks nomineren de redacties van de 11 lokale kranten per gemeente 3, 5 of 7 kandidaten voor de Kraktitel. Daarna is het aan de lezers en aan de bezoekers van kw.be om hun favoriete Krak te kiezen.

In De Weekbode, Het Wekelijks Nieuws, Brugsch Handelsblad, Kortrijks Handelsblad en De Zeewacht van deze week worden alle genomineerden voorgesteld.

Hulde van de Krak

Begin volgend jaar worden de laureaten geïnterviewd en krijgt de Krak van elke gemeente een paginagroot interview. De Kraks worden allemaal gehuldigd eind januari 2016 tijdens een plechtige ontvangst op het Provinciaal Hof. De provincie West-Vlaanderen werkt aan die hulde mee. Tijdens die hulde worden de Kraks onder meer voorgesteld aan de West-Vlaamse burgemeesters, de gouverneur en de bestendige deputatie.

In totaal worden 67 Kraks verkozen: 64 West-Vlaamse, 2 Oost-Vlaamse en 1 Henegouwse Krak van je gemeente.

Twitter mee! Je kan ook jouw favoriet naar de Krak-titel tweeten via de hashtag #kwKrak2015

Met de jaarlijkse Krak van je gemeente wil Krant van West-Vlaanderen mensen huldigen die zich op een bijzondere manier inzetten voor hun lokale samenleving. Jaarlijks nomineren de redacties van de 11 lokale kranten per gemeente 3, 5 of 7 kandidaten voor de Kraktitel. Daarna is het aan de lezers en aan de bezoekers van kw.be om hun favoriete Krak te kiezen.In De Weekbode, Het Wekelijks Nieuws, Brugsch Handelsblad, Kortrijks Handelsblad en De Zeewacht van deze week worden alle genomineerden voorgesteld.Hulde van de KrakBegin volgend jaar worden de laureaten geïnterviewd en krijgt de Krak van elke gemeente een paginagroot interview. De Kraks worden allemaal gehuldigd eind januari 2016 tijdens een plechtige ontvangst op het Provinciaal Hof. De provincie West-Vlaanderen werkt aan die hulde mee. Tijdens die hulde worden de Kraks onder meer voorgesteld aan de West-Vlaamse burgemeesters, de gouverneur en de bestendige deputatie.In totaal worden 67 Kraks verkozen: 64 West-Vlaamse, 2 Oost-Vlaamse en 1 Henegouwse Krak van je gemeente.Twitter mee! Je kan ook jouw favoriet naar de Krak-titel tweeten via de hashtag #kwKrak2015