Ruim 100 wandelaars nemen deel aan lampionnentocht in Waregem

Onderweg werden de wandelaars getrakteerd op een muzikaal intermezzo. © (Foto PNW)
Redactie KW

Ruim 100 wandelaars zakten zaterdagavond af naar het Waregemse Jeugdcentrum om er deel te nemen aan de lampionnentocht, die georganiseerd werd door Pasar en Stad Waregem. De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker.

Normaal gezien vindt de lampionnentocht plaats tijdens de Waregemse Steepletochten, een jaarlijks meerdaags wandel- en fietsevenement ten voordele van Kom op tegen Kanker. “Voor deze editie hebben we er echter voor gekozen om enkel en alleen een lampionnentocht te organiseren”, vertelt mede-organisator Jo Neirynck. “De Steepletochten gaan altijd door op de terreinen van Bloso, maar dat was onmogelijk wegens de drukke hippische agenda. Volgend jaar gaan we opnieuw voor een XL-editie.”

Dominique Zomerlinck, Charlotte Warnez, Bert Decaluwe, Lut Declercq, Raf Clauws, Griet Verbeke en Nathalie Vanhaverbeke namen deel aan de lampionnentocht.
Dominique Zomerlinck, Charlotte Warnez, Bert Decaluwe, Lut Declercq, Raf Clauws, Griet Verbeke en Nathalie Vanhaverbeke namen deel aan de lampionnentocht.© (Foto PNW)

De wandeling stond in het teken van zorg en welzijn, en dat was ook weerspiegeld in de route. Het parcours liep via residentie De Varent en woonzorgcentrum De Meers over verpleegkunde-school Aleydis naar de Stedelijke Kunstacademie. “In de gebouwen van de Kunstacademie werden de wandelaars getrakteerd op een muzikaal intermezzo, waarna de tocht terugging naar het Sportkaffee in het Jeugdcentrum. Daar kon iedereen nog genieten van een hapje en een drankje”, klinkt het bij de organisatie.

Sfeerbeeld ter hoogte van woonzorgcentrum De Meers.
Sfeerbeeld ter hoogte van woonzorgcentrum De Meers.© (Foto PNW)

(PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten