Ruilwinkel Swop&Go in Damastweverstraat in Kortrijk is vijf jaar en viert acht keer feest

Magali Goeminne en Katrien Maes delen kledij en geschenkpakketten uit.© JVGK
Magali Goeminne en Katrien Maes delen kledij en geschenkpakketten uit.© JVGK
Redactie KW

De Ruilwinkel Swop&Go aan de Damastweverstraat in Kortrijk bestaat in mei vijf jaar en dat wordt gevierd met gratis kledij en geschenkpakketten.

Op 1 juni 2016 begon Katrien Maes (55) met succes haar project Swop & Go aan de Arendstraat in Harelbeke. In 2017 verhuisde de zaak naar de Damastweverstraat in Kortrijk. Het project is even geniaal als eenvoudig: kinderkledij ruilen.

Voor kinderen van 0 tot 14 jaar

“Iedereen kan kledij binnenbrengen en meenemen in ruil voor jetons. Als leerlingenbegeleider merkte ik dat er steeds meer kwetsbare gezinnen zijn die het minder breed hebben. Ik wilde iets doen voor hen”, vertelt Katrien. “Het ruilsysteem biedt de mogelijkheid om voor kinderen van 0 tot 14 jaar kledij aan te schaffen”, verduidelijkt dochter Magali Goeminne, die meehelpt in de zaak.

Acht verrassingspakketten

Het vijfjarig bestaan wordt in mei acht keer gevierd. “We voorzien acht verrassingspakketten: we kunnen dus acht gezinnen gelukkig maken met een mooi pakket. Waarom acht? We zijn in mei acht dagen open. Per openingsmoment vieren we dus een beetje feest”, zeggen Katrien en Magali.

Maar dat is niet het enige. “Gezinnen die komen winkelen in mei kunnen per kind ook een nieuw item kiezen: trui/t-shirt, pyjama of schoenen en dit compleet gratis, zolang je maar een geregistreerd gezin bent en zolang de voorraad strekt.” (PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.