Rugbyclub Beernem start jeugdwerking 7 tot12-jarigen: “Tijd rijp voor jeugdwerking”

© AV
Redactie KW

De Beernemse rugbyclub start volgend seizoen met heel wat nieuws. Naast een nieuw veld en de organisatie van de beker van West-Vlaanderen lanceert de club op de seizoensopener in augustus een gloednieuwe jeugdwerking voor zeven tot twaalfjarige kinderen.

“We hebben bijna twee jaar gewerkt aan de omkadering voor die jeugdwerking. Ondertussen hebben we toch al enkele trainers op niveau die erg capabel zijn om die jongeren te coachen. De tijd is nu echt rijp voor een jongerenwerking. Op vijftien augustus start ons seizoen en ook op die dag kunnen kinderen bij ons langskomen, info vragen of zelf voor de eerste keer meespelen. Zo kunnen ze kennismaken met de sport”, vertelt Johannes Mortier, voorzitter van de club.

Eind augustus organiseert de club ook de beker van West-Vlaanderen. Een tornooi dat door de West-Vlaamse clubs wordt georganiseerd. “Zonder het tornooi spelen de clubs uit onze provincie nooit samen. Daarom startte Kortrijk enkele jaren geleden met de organisatie van deze bekerwedstrijd. Op die manier zien wij, rugbyspelers, elkaar ook eens op het veld, niet alleen naast het veld.”

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier