Ruben Berteloot en Lauren Vanlerberghe sportman en -vrouw van Roeselare, Jelle Wallays beste prof

Lauren Vanlerberghe en Jelle Wallays. (foto SM)
Stijn Moerman

Op het Roeselaarse sportgala werden in acht verschillende categorieën de beste individuele sporters en sportploegen in de bloemetjes gezet.

De internationale sporthal van Schiervelde was goed gevuld voor de uitreiking van de sportprijzen van 2018. Met de prachtige openingsact van breakdancegroep Psycho’s was de zaal meteen onder de indruk. Daarna werden de eerste prijzen uitgedeeld. In de categorie Beloftevolle Jongere ging de trofee naar Taylor Plysier, die in Italië wereldkampioene katapultschieten was geworden. Ze haalde het van judoka David Khatchatourian en danseres Lana Verkest. De Jeugdsportploeg van het voorbije jaar werd de U17 van Knack Volley Roeselare, die zowel Vlaams en Belgisch kampioen werd en de provinciale beker won. De jonge volleyballers werden verkozen boven de scholieren meisjes 4 x 800 meter van atletiekclub KAVR en de nieuwelingen van wielerteam CT Luc Wallays-JRR.

Unicum

Na een leuk intermezzo van paalacrobaat Gilles Thiry was de categorie Schoolsport van het jaar aan de beurt. Daarin werden er voor het eerst twee winnaars verkozen. Zowel het MSKA als de VMS mochten met een trofee naar huis. De derde genomineerde was de Burgerschool. Vervolgens ging de overwinning in de categorie G-sport naar zwemmer Alexander Gathy, die verkozen werd boven de G-sportafdeling van de Roeselaarse Kajakvaarders.

Ruben Berteloot werd verkozen tot sportman van 2018. (foto SM)
Ruben Berteloot werd verkozen tot sportman van 2018. (foto SM)

Na de kunstjes van BMX-breakdancer Gilles Van de Sompel werd de winnaar in de categorie Sportploeg bekend gemaakt. Volleybalploeg Bevo Beobank Roeselare A kroonde zich vorig jaar tot kampioen in eerste divisie, waardoor het voor het eerst in Liga B uitkomt. De meisjes van trainer-coach Kris Supply haalden het voor Dansstudio Indigo en de 4 x 800 meter masters heren van atletiekclub KAVR. Als Sportvrouw van het jaar werd niemand minder dan Lauren Vanlerberghe, Belgisch kampioene voltige, verkozen. Ze haalde het van atletes Kristien Oplinus en Jeannine Tanghe.

De slotact van de avond was voor talent van eigen bodem met de Roeselaarse acrobaat Mathias Goethals, waarna de twee laatste winnaars bekend gemaakt worden. De titel van Sportman van het jaar ging naar zwemmer Ruben Berteloot. Hij werd verkozen boven atleet Alexander Doom en tennisser Jeroen Vanneste. Tot slot was er nog de categorie Profsport(st)er of professionele sportploeg en daarin ging profwielrenner Jelle Wallays met de trofee lopen, voor bokser Yves Ngabu en Knack Volley Roeselare. (SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.