Royal Knokke wil volgend seizoen uitpakken met RKFC-TV

foto DM
Redactie KW

Erik Hollé is 25 jaar actief als PR- en communicatieverantwoordelijke van Royal Knokke FC. Aan stoppen denk hij nog niet. “Ik wil graag RKFC-TV mee lanceren.”

Erik is al jaren woordvoerder van misschien wel de meest ambitieuze club van het hele land. “Op een mooie dag in 1995 werd ik door wijlen journalist Daniel Linskens gevraagd om langs te gaan bij toenmalig voorzitter Guido Demey. Twee dagen later maakte ik op de ploegenvoorstelling mijn officieel debuut als persverantwoordelijke”, aldus de geboren Leuvenaar, die door zijn job bij Carrefour zowat door heel het land zwierf.

“Ik was er op directieniveau actief bij de aankoop, verkoop, vorming en de marketing”, weet Hollé, die het voetbal van binnen en buiten kent. “Ik was tien jaar voorzitter van derde provincialer Daring Brugge. Daring speelde op het Tempelhof zonder eigen kantine. Op stadsgronden lukte het me om met privégeld een eigen kantine te bouwen. Ik zou dat nooit meer doen, want daar kweek je maagzweren van“, lacht hij.

Bij Knokke kwam hij in rustiger vaarwater terecht. “We zweefden jarenlang tussen eerste en tweede provinciale. Tot er nieuwe bestuurders opdaagden met de nadruk op voorzitter Vincent Van Honsebrouck,en de ambitie groot was. Vanaf dan is het met rasse schreden vooruit gegaan“, weet Hollé, die zich bij het ondertussen semi-professionele RKFC moeiteloos overeind hield. “Als je 25 jaar bezig bent, ken je de pijnpunten. Dan weet je wat kan en niet kan. Ook voor mij was het een grote uitdaging. RKFC groeide op korte tijd uit tot een gestructureerde club.”

Postduif

De zestiger zag het perslandschap drastisch veranderen. “Ik ga niet stellen dat we 25 jaar geleden nog in het tijdperk van de postduif leefden, maar veel beter was het alvast niet. De grootste evolutie is wat er vandaag technisch allemaal kan. Een ongelooflijk voordeel, maar ook een nadeel want iedereen communiceert nu online. Waar ik me aan erger zijn kranten die gecentraliseerd zijn in Brussel of Antwerpen met een eindredacteur die geen kaas gegeten heeft van wat er in Knokke aan het gebeuren is. Omwille van plaatsgebrek worden er dingen aangepast of bijgestuurd waardoor de essentie van het artikel wegvalt.”

Televisie

“Een goede persverantwoordelijke is iemand die een verhaal juist kan brengen: kort maar krachtig. Hoe lang ik nog actief blijf? Zolang ik erkenning krijg voor het werk dat ik lever. Ik wil graag RKFC-TV mee lanceren. Daarmee zal je boodschappen kunnen uitsturen waarmee je rechtstreeks je supporters en sponsors kan bereiken. Vanaf volgend seizoen moet dat kunnen”, besluit Hollé.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier