Rouwregister voor slachtoffers gezinsdrama Varsenare, begrafenis in intieme kring

Uitvaartcentrum Tavernier in Jabbeke. © TLG
Redactie KW

Wie zijn steun wil betuigen aan de familie van het gezinsdrama in Varsenare, kan dat vanaf maandag doen. Er is namelijk een rouwregister geopend. Dat zal vanaf maandag tot en met woensdag beschikbaar zijn in het uitvaartcentrum Tavernier in Jabbeke.

Er wordt een rouwregister geopend voor de drie kinderen die vorige week door hun moeder om het leven gebracht werden in Varsenare. Dat zal vanaf maandag tot en met woensdag ondertekend kunnen worden in het uitvaartcentrum Tavernier in Jabbeke. Ceremonieruimte De Oever zal daar publiek toegankelijk zijn, telkens van 16 tot 19 uur.

Het gezinsdrama speelde zich dinsdagnacht af in de Ter Hauwestraat in Varsenare. Bieke W. (30) bracht toen haar drie kinderen Elyse (4), Fabrice (2) en Arthur (3 maanden) om het leven terwijl hun vader lag te slapen. Daarna reed ze met haar wagen tegen een brugpijler om zichzelf om het leven te brengen. Afgezien van enkele schrammen in het gezicht bleef de vrouw echter ongedeerd.

Begrafenis in strikt intieme kring

Een wetsdokter boog zich aanvankelijk over de lichamen van de jonge kindjes. Maar die werden ondertussen vrijgegeven. Waar en wanneer de begrafenis zal plaatsvinden, houden de nabestaanden geheim. Die vindt dan ook in strikt intieme kring plaats. Ook een laatste groet blijft enkel aan de dichtste nabestaanden toegestaan.

Maar om andere mensen ook de kans te geven om hun steun te betuigen, werd dus een rouwregister geopend. “We voelen dat iedereen in de streek door dit drama getroffen werd”, zegt begrafenisondernemer Dirk Tavernier. “De familie verwerkt dit verlies het liefst in besloten kring. Maar zij opteerden er wel voor om een rouwregister aan te leggen. Daarin kan iedereen zijn steunbetuigingen neerschrijven. Dat kan hen zeker helpen in het verwerkingsproces.”

Steun betuigen kan ook online

Het uitvaartcentrum Tavernier, waar het rouwregister zal beschikbaar zijn, ligt langs de Gistelsteenweg in Jabbeke. Op de website van de begrafenisondernemer kan je via de knop ‘rouwbetuigingen’ ook online je steun betuigen aan de familie. Ook die woorden zullen aan het rouwregister zelf toegevoegd worden.

(TLG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.