Rouwcentrum Travers geeft na 32 jaar de fakkel door aan rouwcentrum Hessel

Luc en Daisy zetten een stapje opzij . (foto RB)
Redactie KW

Luc en Daisy Travers hebben besloten om na 32 jaar hun begrafenisonderneming over te laten. Nu is het tijd om het wat rustiger aan doen. Francis en Sofie Hessel Devooght zijn de nieuwe overnemers.

“Als jonge gast trok ik mee met mijn vader om bij de mensen een rouwkapel in te richten”, blikt Luc Travers terug. “Vandaag is dit niet meer aan de orde. Roger Vanlerberghe en Joceline Gunst hadden een lijkwagen en zij verzorgden begrafenisdiensten. Vanaf mijn zeventiende hielp ik mee om deze diensten te verzorgen. In 1988 namen we de zaak van Joceline Gunst over en bouwden onze woning, in de Terreststraat, om tot een rouwcentrum met funerarium. Het werd te klein en in 1993 bouwden we, progressief voor deze tijd, een nieuw rouwcentrum in de Jonkershovestraat om een nog uitgebreider dienstverlening te bieden.”

“Het regelen van een begrafenis hield meer in dan bellen naar de priester en wat formaliteiten vervullen. We werden een professioneel opvangnet voor de nabestaanden, met een luisterend oor om alles te helpen regelen”, pikt Daisy in.

“De nood aan ruimte om de families in intieme kring afscheid te laten nemen van hun geliefden en de vraag om in alle intimiteit een uitvaartdienst te verzorgen deed ons in 2017 opnieuw verbouwen. Het werd een modern rouwcentrum met een aula en voorzien van de nieuwste technieken. Men kon de diensten zelfs via livestream volgen. Een must in deze coronaperiode”, vult Luc aan.

Ambulancedienst

Luc en Daisy runnen ook nog een ambulancedienst. FirstCare is een zaak met 83 voltijdse tewerkgestelden. “Vandaag laat ik het rouwcentrum over aan twee gedreven mensen, namelijk Francis Hessel en Sofie Devooght uit Ieper. Zelf blijf ik hen wel helpen. Er doen blijkbaar heel wat roddels de ronde en ik weet uit welke hoek die komen. Maar die roddels vergaan echter in de berg dankwoorden die we mogen ontvangen en dat doet deugd. In deze covid-periode rijd ik voor onze ‘FirstCare’ het hele land af voor het nemen en ophalen van covidstalen bij profvoetbalclubs en profrenners. Dus werk genoeg”, lacht Luc. “Vorig jaar hebben we het dagelijks beheer van onze ambulancedienst ‘FirstCare’ overgedragen aan onze dochter Caro en schoonzoon Thomas en ze doen dat schitterend. Luc en ik waren samen gedurende 32 jaar, elke dag 24 op 24 uur beschikbaar. Meer dan 25 jaar tekende Luc elke nacht voor de ritten van het ziekenvervoer en de telefonische contacten. Op den duur woog het zwaar op onze gezondheid en dit deed ons beslissen om een stap opzij te zetten. Ja, we doen nog verder, maar onder een minder strak tempo”, geeft Daisy mee.

Heel gedreven

“Francis en Sofie Hessel zijn de geschikte personen om onze begrafenisonderneming verder te zetten. Ze zijn heel gedreven en vooral zeer begaan om rouwenden bij te staan in de regeling bij het afscheid van hun geliefden. We geven ze alle vertrouwen en hopen dat zij dat ook zullen krijgen van de mensen uit de regio”, besluiten Daisy en Luc. (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier