Rousselaerse Revue klaar voor première Bravo Bravo

Rik Bossu, Tine Verhulst, Werner Van Branteghem en Raf Degryse, klaar voor een nieuwe toneelproductie! (Foto SB) © (Foto SB)
Peter Soete

De mensen van de Rousselaerse Revue presenteren op zaterdag 20 oktober ‘Bravo, Bravo’ in de Rumbeekse zaal OCAR. Met zijn vijfde toneelstuk is het voor regisseur, auteur en acteur Werner Van Branteghem razend druk. Dat beaamt productieleider Raf Degryse.

“Het is nu inderdaad de laatste rechte lijn en de hele cast maakt zich stilaan op voor de première”, geeft Raf Degryse even een stand van zaken weer. “We hopen dat we dit jaar 500 kaartjes verkopen. Met nog een beetje extra publiciteit in de media moet dit lukken.”

“Het zijn inderdaad bijna allemaal acteurs uit de revue die ook meespelen in het toneel. Uitzondering is Danny Wyffels die nog nooit in een revue heeft gespeeld maar wel al vijf keer aan het toneel heeft meegedaan. Voor Virginie Verrecas bijvoorbeeld is het ook haar eerste toneelervaring maar zij heeft al enkele rollen opgenomen in de vorige revue.”

Happy end

BravoBravo wordt zeer speciaal voor mij”, vertelt Werner Van Branteghem. “Niet alleen ben ik de auteur en de regisseur maar ik speel ook voor het eerst mee in mijn eigen toneelstuk.”

“Bravo Bravo vertelt het verhaal van een toneelgroep De Vedetten die audities moeten doen voor het toneelstuk ‘Miserie Miserie’. Voor ‘Miserie Miserie’ zijn er maar twee hoofdrollen en er zijn zes kandidaten. Dus in BravoBravo zien we hoe de acteurs de audities proberen te beïnvloeden door sabotagedaden, onverwachte wendingen en vleierijen. Maar zoals in ieder toneelstuk van het Rousselaers Toneel is er een happy end en ik mag wel al verklappen dat het een zeer verrassend einde zal zijn.”

“De doelstelling vanBravoBravo is zeer eenvoudig: het is een klassieke billenkletser en we willen de mensen verschillende keren aan het lachen brengen. We zullen zeer tevreden zijn als de mensen een gezellige, komische avond hebben beleefd.”

“Er zijn vijf voorstellingen en uiteraard hopen we dat het een succes wordt. Maar ik wil vooral dat de Roeselarenaars trots zijn op het Rousselaers Toneel dat gedragen wordt door acteurs, auteur en medewerkers die onze stad zeer genegen zijn. En ik hoop dat die Roeselarenaars met plezier tien euro betalen voor een avond vol leute en dat ze op het einde allemaal BravoBravo roepen!”

Praktische info

Bravo Bravo wordt opgevoerd in zaal OCAR in Rumbeke op zaterdag 20 oktober om 20 uur, zondag 21 oktober om 17 uur, vrijdag 26 oktober om 20 uur, zaterdag 27 oktober om 20 uur en zondag 28 oktober om 17 uur.

Kaarten kosten tien euro en zijn te verkrijgen op 0476 58 27 92 of 0486 29 43 61.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier