https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Roularta-boegbeeld Carlos Van Den Bossche overleden

foto Ronny Neirinck © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Jos Remaut

Vorige vrijdag 5 juni is Carlos Van Den Bossche op 82-jarige leeftijd overleden. Hij was de grondlegger van de IT-afdeling van Roularta Media Group, waar hij bijna 35 jaar lang het beste van zichzelf gaf.

Carlos Van Den Bossche, die eigenlijk afkomstig was van Eeklo, begon op 20-jarige leeftijd zijn beroepsloopbaan bij bandenproducent Michelin. Maar nauwelijks een jaar later stapte hij al de prille IT-wereld binnen : hij ging aan de slag bij Bull, toen nog met de eerste rekenmachines, maar al snel gevolgd door ponskaarten, tapes en schijven. Na 17 jaar bij dit Franse informaticabedrijf stapte hij over naar Sperry (Unisys), waar een van zijn klanten Roularta was.

En zo werd Carlos Van Den Bossche in 1979 door Roularta Media Group binnengehaald om er te zorgen voor de automatisering van de boekhouding en de prepress, aanvankelijk zelfs met een eigen ontwikkelde tekstverwerker. In 1990 werd Oracle als leverancier binnen gehaald en ging Roularta voor een client/server-aanpak. Als directeur IT was Carlos Van Den Bossche ook verantwoordelijk voor o.m. nieuwe media, de ontwikkeling van apps en websites.

“Carlos was een heel vlotte en bijzonder aangename man”, getuigt William De Nolf, manager Development & Consumer Marketing bij Roularta. “Zijn grote verdienste was dat hij IT-projecten en -problematieken op een heel begrijpelijke manier kon verwoorden en ze zeker niet nodeloos ingewikkeld maakte. Iets wat uiteraard aan businesszijde enorm werd gewaardeerd. Hij was ook erg humoristisch ingesteld : met een grapje of een kwinkslag kreeg hij iedereen wel mee. En hij was ook een echte Bourgondiër. Hij hield van het leven aan de kust en op zijn boot in zijn woonplaats Blankenberge, waarmee hij regelmatig met vrienden uit ging vissen op zee.”

Ook buiten de professionele omgeving was Carlos Van Den Bossche sterk verbonden met de Roulartafamilie en daardoor ook vrij goed bekend in Roeselare : zo was hij een tijdlang commercieel manager van volleybalclub Knack Roeselare. In 2002 stond hij ook mee aan de wieg van de Flanders Boxing Association, die vanuit het nieuwe sportcomplex Schiervelde de bokssport nieuw leven wou inblazen in Roeselare.

In 1997 ging Carlos Van Den Bossche officieel met pensioen bij Roularta Media Group. maar hij kon zijn draai niet echt vinden, en toen vanuit de firma de vraag kwam om toch nog bepaalde diensten te verlenen, zei hij volmondig ja. Het werd zelfs opnieuw een fulltime uurrooster, waarbij hij ook nog wekelijks voor één of twee dagen naar Parijs trok. “Of het niet zwaar is ? Absoluut niet, als je iets graag doet dan is het niet zwaar. Ik hou van mijn job en van de creativiteit die ik er in kan steken”, vertelde hij in 2010 in een interview met KW. “Ik moet veel bijleren en studeren om mee te zijn met alle nieuwe snufjes. Het is niet altijd even eenvoudig. Maar ik doe dit graag en dat is het belangrijkste. Anders hou je het niet vol.”

In die periode hield Carlos Van Den Bossche zich vooral bezig met de nieuwe media en met de begeleiding van jonge talenten. In 2012 nam hij dan op bijna 75 jarige-leeftijd definitief afscheid van Roularta, waar men de beste herinneringen is blijven bewaren aan deze innemende en hartelijke man, die zoveel heeft betekend voor het bedrijf.

De uitvaartdienst vindt in intieme kring plaats op dinsdag 9 juni.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten