De werken aan de rotonde in kwestie sloten aan op de herinrichting van de Oostrozebekestraat. De rotonde kreeg nieuwe riolering en een nieuwe inrichting om de veiligheid van alle weggebruikers te verhogen. Zo zorgen middengeleiders ervoor dat fietsers op een afgesloten fietspad op de rotonde kunnen fietsen en zich dus niet meer tussen het autoverkeer moeten begeven.

Sinds vandaag is de rotonde opnieuw in gebruik genomen en is ook de Ringbrug weer toegankelijk. "Omrijden via de Gentstraat is dus niet langer nodig", zegt schepen van Openbare Werken Jan Rosseel. "Op de rotonde moeten enkel het fiets- en voetpad en de groenzones vanuit de Oostrozebekestraat naar de Ring nog afgewerkt werken. Na de coronacrisis bekijkt de aannemer samen met het gemeentebestuur wanneer deze werken zullen gebeuren."

"We willen alle Ingelmunsternaren bedanken voor hun begrip en geduld. De omleiding tijdens de werken aan de rotonde vroeg een grote inspanning van iedereen. We zijn dan ook dankbaar voor de doorzetting van de aannemer, ondanks het coronavirus, zodat iedereen weer de Ringbrug en de rotonde kan gebruiken."

De werken aan de rotonde in kwestie sloten aan op de herinrichting van de Oostrozebekestraat. De rotonde kreeg nieuwe riolering en een nieuwe inrichting om de veiligheid van alle weggebruikers te verhogen. Zo zorgen middengeleiders ervoor dat fietsers op een afgesloten fietspad op de rotonde kunnen fietsen en zich dus niet meer tussen het autoverkeer moeten begeven.Sinds vandaag is de rotonde opnieuw in gebruik genomen en is ook de Ringbrug weer toegankelijk. "Omrijden via de Gentstraat is dus niet langer nodig", zegt schepen van Openbare Werken Jan Rosseel. "Op de rotonde moeten enkel het fiets- en voetpad en de groenzones vanuit de Oostrozebekestraat naar de Ring nog afgewerkt werken. Na de coronacrisis bekijkt de aannemer samen met het gemeentebestuur wanneer deze werken zullen gebeuren.""We willen alle Ingelmunsternaren bedanken voor hun begrip en geduld. De omleiding tijdens de werken aan de rotonde vroeg een grote inspanning van iedereen. We zijn dan ook dankbaar voor de doorzetting van de aannemer, ondanks het coronavirus, zodat iedereen weer de Ringbrug en de rotonde kan gebruiken."