Rotaryclubs Izegem en Roeselare Mercurius schenken minibusje aan ’t Ferm

Bij ’t Ferm in Rollegem-Kapelle kampen ze met een vervoersprobleem en de oplossing werd geboden door Rotary. De opbrengst van Izovino werd richting ’t Ferm geloodst. De overhandiging van het minibusje van Decocars gebeurde donderdagmiddag op ’t Capellehof, waar ’t Ferm op termijn en na renovatie zijn intrek zal nemen.

Kunstenaars Tjok Dessauvage (uiterst rechts) en de mensen van ’t Ferm kijken met de glimlach toe hoe voorzitters Rik Decock en Yves Peene de sleutels van het minibusje overhandigen aan coördinator Danny Demeersseman. © Stefaan Beel

’t Ferm ‘ontfermt’ zich over volwassenen met een beperking. Niet enkel uit Ledegem, ook uit omliggende gemeenten als Wevelgem, Izegem en Roeselare. Maar iedereen moet ter plaatse geraken en daarom was een minibusje dan ook een geschenk uit de hemel. Zeker ook nadat vervoerskosten niet meer werden gesubsidieerd.

Begin oktober was er de lustrumeditie van Izovino, de kunst- en wijnproeverij in Wallemote in Izegem. Daar werd ’t Ferm al centraal geplaatst. Kunstenaars met een beperking konden er hun kunnen etaleren. Blikvangers waren de creaties van de bekende Winkelse kunstenaar Tjok Dessauvage die hij baseerde op de designs van Veerle De Mets, een dame met het syndroom van Down, ook al uit Sint-Eloois-Winekl. Ook werken van kunstenaars verbonden aan De Andere Academie uit Torhout werden tentoongesteld.

Gulle weldoeners

Rotary Club Izegem en Rotary Club Roeselare Mercurius, de clubs uit het belangrijkste wervingsgebied van ’t Ferm, bleken de gulle weldoeners. Er was ook extra steun van NSVG en de Rotary Foundation, twee organisaties die binnen de koepel van Rotary ondersteuning verlenen aan sociale projecten. “Ons doel was om te zorgen dat het dagcentrum een grote stap vooruit kan zetten en ik denk dat we hierin geslaagd zijn“, klinken voorzitters Rik Decock (Izegem) en Yves Peene (Roeselare Mercurius) eensluidend.

Danny Demeersseman, coördinator van ’t Ferm, was natuurlijk in de wolken. “We konden zelf de keuze maken en er werd geopteerd voor een Fiat Talento van Decocars, gevestigd in Rollegem-Kapelle.”

Ook burgemeester Bart Dochy woonde de overhandiging bij. Hij benadrukte dat het dossier van de renovatie in een beslissende fase zit. Tegen eind 2021 zou ’t Ferm in het Capellehof de intrek moeten kunnen nemen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.