Rotaryclub Oostende Maritiem lanceert biertje voor goed doel

De Rotaryclub Oostende lanceert in deze tijd van feest en plezier haar eigen biertje. © MF
Redactie KW

Rotaryclub Oostende Maritiem heeft binnen de werking een eigen biercommissie. Het gezelschap bracht onlangs ‘Zeeveroare’ op de markt, een nieuw bier exclusief voor ons land.

“Onze ‘Zeeveroare’ is een heel smaakvol amberkleurig bier van 8 graden. We brengen het uit in een speciale geschenkverpakking met drie flessen. Deze geschenkverpakking is mooi ontworpen en wordt door velen al aanzien als een echt collector’s item. In de doos vind je bovendien unieke bierviltjes met hetzelfde logo en opschrift”, klinkt het bij Jacques Verbeke.

Verschillende proeverijen

De biercommissie van Rotaryclub Oostende Maritiem bestaat nog niet zo lang. “Iedere serviceclub wil een aantal zaken verkopen voor het goede doel. Daarin verschillen wij niet met een andere club. We willen uitpakken met iets in de maritieme wereld. Rotaryclub Oostende Maritiem telt om en bij de 25 leden. Onze biercommissie proefde verschillende bieren om de smaak van de Zeeveroare te bepalen. Brouwerij Het Sas – ook Brouwerij Leroy genoemd – is een bierbrouwerij uit Boezinge en produceert ons bier. Exclusief, want anders wordt het enkel in het buitenland verkocht”, klinkt het.

Foodtruck in 2017

“Het biertje wordt door ons verdeeld door ten voordele van onder andere De Stortkinderen vzw. Rotaryclub Oostende Maritiem is de derde opgerichte club in Oostende na Rotary Oostende 1 en Ter Streep. De internationale koepel van Rotary voorziet extra steun voor onze goed doel. We werken een systeem uit om te vermenigvuldigen met rotary algemeen. In 2017 plannen we de aankoop van aan foodtruck om ons bier kenbaar te maken”, aldus nog Jacques Verbeke.

(MF)

Meer info op www.zeeveroare.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier