Rik Decock, voorzitter van het voorbije Rotaryjaar: "Dienst aan de gemeenschap is een van de belangrijkste doelstellingen van Rotaryclub Izegem. Dit houdt niet enkel financiële hulp in. Zo konden we via ons netwerk in de aanvang van de coronacrisis zo'n 10.000 mondmaskers schenken aan de eerstelijnszorg in de Izegemse regio op het moment dat daar grote schaarste aan was. Aan het dagcentrum 't Ferm uit Ledegem werd eerder dit jaar een minibusje geschonken dat onontbeerlijk was voor hun werking. De club is ook de initiatiefnemer van de grote sensibilisatieactie '1010 Izegem - Orgaandonatie' in samenwerking met Stad Izegem."

Zeven goede doelen

Rotary Izegem selecteerde zeven goede doelen die elk voor een project een cheque kregen overhandigd. Die goede doelen hebben ook telkens een concreet doel met de centen die ze van Rotary kregen.

Een overzichtje. Netwerk Palliatieve Zorg De Mantel (3.000 euro) gaat de middelen gebruiken om de gebruikskosten van wagens voor huisbezoek te financieren.

Huis Ter Leye (2.000 euro) gaat ermee een snoezelruimte in een woning voor kwetsbare gezinnen inrichten.

Het Anker (2.000 euro) gaat er speeltoestellen voor kinderen met autismestoornissen mee aankopen.

Rista (2.000 euro) investeert in de aankoop van een tennisrolstoel.

Carecatchers (1.500) gaat de middelen aanwenden voor de ontwikkeling van een platform voor geestelijke gezondheidszorg.

De vzw TOV (Talenten ontwikkelen vaardigheden) gaat met de 1.500 euro jongeren met psychische problemen activeren.

Armoedeorganisatie 't Kringske (500 euro) gaat een smartphone aankopen voor contact met hulpbehoevenden en vrijwilligers.

Verder helpt Rotary Izegem samen met andere Rotaryclubs de MUG-helikopter in de lucht houden. Daarvoor maakt men 6.000 euro vrij.

Izivino

Intussen is de Izovino wijnactie voor het nieuwe jaar '20-'21 opgestart. Het centrale goede doel zijn de Izegemse jeugdverenigingen die het dit jaar extra moeilijk hebben door het wegvallen van eigen fondsenwervingacties. Wijn bestellen kan via een handige webshop www.izovino.be. Wijn kopen doe je toch, waarom er niet de jeugd mee een steuntje in de rug geven.

www.izovino.be

Rik Decock, voorzitter van het voorbije Rotaryjaar: "Dienst aan de gemeenschap is een van de belangrijkste doelstellingen van Rotaryclub Izegem. Dit houdt niet enkel financiële hulp in. Zo konden we via ons netwerk in de aanvang van de coronacrisis zo'n 10.000 mondmaskers schenken aan de eerstelijnszorg in de Izegemse regio op het moment dat daar grote schaarste aan was. Aan het dagcentrum 't Ferm uit Ledegem werd eerder dit jaar een minibusje geschonken dat onontbeerlijk was voor hun werking. De club is ook de initiatiefnemer van de grote sensibilisatieactie '1010 Izegem - Orgaandonatie' in samenwerking met Stad Izegem."Rotary Izegem selecteerde zeven goede doelen die elk voor een project een cheque kregen overhandigd. Die goede doelen hebben ook telkens een concreet doel met de centen die ze van Rotary kregen.Een overzichtje. Netwerk Palliatieve Zorg De Mantel (3.000 euro) gaat de middelen gebruiken om de gebruikskosten van wagens voor huisbezoek te financieren.Huis Ter Leye (2.000 euro) gaat ermee een snoezelruimte in een woning voor kwetsbare gezinnen inrichten. Het Anker (2.000 euro) gaat er speeltoestellen voor kinderen met autismestoornissen mee aankopen. Rista (2.000 euro) investeert in de aankoop van een tennisrolstoel.Carecatchers (1.500) gaat de middelen aanwenden voor de ontwikkeling van een platform voor geestelijke gezondheidszorg.De vzw TOV (Talenten ontwikkelen vaardigheden) gaat met de 1.500 euro jongeren met psychische problemen activeren.Armoedeorganisatie 't Kringske (500 euro) gaat een smartphone aankopen voor contact met hulpbehoevenden en vrijwilligers.Verder helpt Rotary Izegem samen met andere Rotaryclubs de MUG-helikopter in de lucht houden. Daarvoor maakt men 6.000 euro vrij.Intussen is de Izovino wijnactie voor het nieuwe jaar '20-'21 opgestart. Het centrale goede doel zijn de Izegemse jeugdverenigingen die het dit jaar extra moeilijk hebben door het wegvallen van eigen fondsenwervingacties. Wijn bestellen kan via een handige webshop www.izovino.be. Wijn kopen doe je toch, waarom er niet de jeugd mee een steuntje in de rug geven.