Rotary Tielt verrast de personeelsploeg van WZC Amphora met ontbijtpakketten

© (Foto NS)
Redactie KW

Het woonzorgcentrum Amphora is zwaar getroffen door het coronavirus. Heel wat bewoners en ook medewerkers werden ziek. Dat nieuws liet de Rotaryclub van Tielt niet koud. Zij zorgden voor een leuke verrassing op zondagmorgen 5 april.

Het coronavirus houdt de hele wereld al weken in zijn greep en weet voorlopig van geen ophouden. Dit virus kwam de voorbije weken heel dichtbij. In het woonzorgcentrum Amphora werden bewoners ziek en toen bleek dat het coronavirus was binnengedrongen en dit ondanks de strenge maatregelen. Dit geheel zorgde voor heel wat spanningen en de personeelsleden en hun gezinsleden voelden de angst, de twijfel, de onzekerheid. Rotary Tielt wilde de medewerkers en hun gezinsleden een smakelijke attentie aanbieden en dit als steunbetuiging. “We kunnen ons goed voorstellen dat dit voorval een mix van uiteenlopende gevoelens met zich meebracht”, verduidelijkt voorzitter Grégoire de Kemmeter. “Er kwam een overleg tussen het gemeentebestuur en Rotary Tielt om te kijken op welke manier wij konden helpen of iets konden betekenen in deze uitzonderlijke situatie. Frederik D’Hulster stelde daarvoor vanuit Rotary Tielt een fonds ter beschikking van 5 000 euro.”

Ontbijtpakket aan huis

In overleg tussen de directie van het woonzorgcentrum Amphora, Rotary Tielt en het gemeentebestuur werd er vervolgens gekozen om een uniek en smakelijke attentie te voorzien voor alle gezinnen van de volledige personeelsploeg. “We hopen dat deze attentie hen moed en kracht heeft om vol te houden en door te zetten. We willen onze grootste dank en waardering uitdrukken en tonen dat iedereen in Wingene en ver daarbuiten met hen meeleeft.,” besluit Grégoire. Er werden meer dan honderd ontbijtpakketten op zondagochtend als verrassing bij hen thuis afgeleverd. Burgemeester Hendrik Verkest: “Voor mij en onze inwoners zijn de personeelsleden in de zorg allen helden en ook helden hebben recht op kwalitatieve gezinstijd. Ik ondersteun het initiatief van Rotary ten harte. We onderschatten niet hoeveel druk deze uitzonderlijke situatie legt op de schouders van alle gezinsleden.”

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier