Rotary Izegem verkoopt wijn en schenkt met opbrengst fietsen aan De Zonnebloem

Rotary Izegem organiseert actie voor de Zonnebloemschool. Centaal herken je Rotaryvoorzitter Philippe Declercq, uiterst rechts directrice Lynn Moyaert.©Frank Meurisse
Rotary Izegem organiseert actie voor de Zonnebloemschool. Centaal herken je Rotaryvoorzitter Philippe Declercq, uiterst rechts directrice Lynn Moyaert.©Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Rotary Izegem verkoopt opnieuw wijn en dit keer wordt de opbrengst gebruikt om tien kwalitatieve fietsen aan te bieden aan De Zonnebloem, de Izegemse school voor bijzonder onderwijs. Daar reageert directrice Lynn Moyaert uiteraard verheugd.

Vorig jaar organiseerde Rotaryclub Izegem een actie met zomerwijnen die hen toeliet zo’n 10.000 mondmaskers te schenken aan de eerstelijnszorg in de regio, op een moment dat deze nauwelijks beschikbaar waren. Deze actie was zonder meer een schot in de roos.

De club pakt opnieuw uit met een wijnactie en ook nu is corona niet ver weg. De impact van het virus op scholen is groot, zowel organisatorisch als naar kosten toe. Voor De Zonnebloem, een school voor bijzonder onderwijs in Izegem, stelt het probleem zich extra scherp gezien de sterke groei die de instelling de laatste paar jaar kent.

Leren fietsen, fietsen om te leren

Lynn Moyaert, directeur van De Zonnebloem: “Onze school telt 190 leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften, in een leeftijd van 3 tot 13 jaar. Dit vergt een gespecialiseerde aanpak, waarvoor de middelen van de overheid ontoereikend zijn. Onze noden zijn natuurlijk divers. Een probleem waar we evenwel al langer mee kampen en dat nu extra actueel is, is de nood aan fietsen. Leerlingen leren bij ons fietsen tijdens therapiemomenten. Vaak kunnen ze niet fietsen en hebben ze vaak zelfs geen fiets. Ook verplaatsingen gebeuren nu – sinds corona nog meer dan vroeger – met de fiets. Meteen is dit ook een zet naar zelfstandig functioneren in het verkeer én in de wereld.”

Philippe Declercq, voorzitter Rotaryclub Izegem: “Sinds het begin van de corona-epidemie zijn we heel actief geweest om de noden die hierdoor ontstonden te lenigen. Na de schenking van mondmaskers en de financiële steun aan de Izegemse jeugdverenigingen, hebben we geoordeeld dat De Zonnebloem onze steun verdient. Dit zal gebeuren door de aankoop van een tiental kwalitatieve fietsen en als de actie succesvol is ook een tandem, die voor hun pedagogisch project evenzeer belangrijk is. Net zoals Izegem vorig jaar massaal zomerwijntjes besteld heeft via www.izovino.be hopen we dat ook nu velen ons zullen helpen om De Zonnebloem om die manier verder te laten groeien en bloeien.”

Men kan deze mooie actie steunen door zomerwijnen te kopen via de Izovino-webshop: rood, wit, rosé of bubbels naar keuze. De wijnen kunnen afgehaald worden in De Zonnebloem, maar thuislevering is ook mogelijk. De actie loopt tot eind april.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.