Rotary Izegem schenkt nieuwe lading mondmaskers aan Eerstelijnszorg RITS

Inge Rots en Rik Decock overhandigen de eerste FFP2-maskers aan de Izegemse tandarts Geert Devlieger. © gf
Redactie KW

Voor de derde maal mocht Inge Rots, voorzitter van Eerstelijnszorg RITS (Regio Izegem Tielt samen) een schenking mondmaskers ontvangen uit handen van Rik Decock, voorzitter van Rotary Club Izegem.

Deze keer gaat het om 1.000 goedgekeurde FFP2-mondmaskers. Waar de chirurgische maskers vooral bestemd waren voor thuisverpleegkundigen en paramedici gaat dit type mondmaskers eerder naar tandartsen en dokters. Gezien zij tijdens een behandeling heel dicht bij patiënt komen en bepaalde behandelingen bij een Covid-19 besmette patiënt niet kunnen uitgesteld worden, bieden de chirurgische mondmaskers hier te weinig bescherming.”

Rotary Izegem kreeg de kans om in te stappen in een groepsaankoop van FFP2-mondmaskers. Alles, van vraag tot betaling, moest op korte termijn verwerkt worden. Door de voorbije goede samenwerking en het accuraat handelen van enkele medewerkers van de stadsdiensten van Izegem was alles in enkele uren geregeld.

Rotary Club Izegem kan deze schenking doen met de opbrengst van een extra actie van Izovino (verkoop van zomerwijnen). De opbrengst van de wijnverkoop gaat immers integraal naar de strijd tegen corona in de Izegemse regio.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier