Rotary Izegem schenkt 40 fietsen aan De Zonnebloem

Een tandem (links) en tien nieuwe fietsen zijn dankzij Rotary Izegem voortaan inzetbaar in De Zonnebloem.©Frank Meurisse
Een tandem (links) en tien nieuwe fietsen zijn dankzij Rotary Izegem voortaan inzetbaar in De Zonnebloem.©Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

De wijnactie van Rotary Izegem, die overigens nog even doorloopt, bleek een schot in de roos. De serviceclub kan met de opbrengst 10 nieuwe fietsen en een tandem schenken aan de school voor bijzonder onderwijs. De oproep om oude fietsen te doneren zorgde nog eens voor 30 extra fietsen die door de school zullen gebruikt worden voor leerlingen die geen fiets hebben of te ver wonen om de fiets in Izegem te krijgen.

Haflweg maart lanceerde Rotaryclub Izegem de actie ‘Wijn voor Fietsen’ onder het motto ‘Laat De Zonnebloem bloeien’. De Zonnebloem is een Izegemse school voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. De inzet was dubbel: met de opbrengst van een wijnverkoop een aantal nieuwe fietsen aankopen én een oproep lanceren voor inzameling van oude (dames- of kinder-)fietsen.

Directeur Lynn Moyaert: “Onze leerlingen leren bij ons fietsen bij therapiemomenten. Vaak kunnen ze niet fietsen en hebben ze soms zelfs geen fiets. De verplaatsingen in klasverband gebeuren – nog meer in coronatijden – met de fiets. Dit is ook meteen een stap naar zelfstandig functioneren in het verkeer en in de wereld.”

Minder mobiele leerlingen

Philippe Declercq, voorzitter Rotaryclub Izegem: “De actie was een schot in de roos. Mede dankzij de inzet van het enthousiaste schoolteam vlogen de zomerwijnen buiten. Dit liet ons toe meteen tien kwalitatieve fietsen te schenken en daar bovenop nog een tandem voor vervoer van minder mobiele leerlingen. Ook onze oproep om oude fietsen te doneren werd gehoord: op vandaag hebben al een dertigtal fietsen, die we op dit moment weer op punt laten stellen. Van zodra klaar, zullen ze deel uitmaken van de fietsbib van De Zonnebloem zodat iemand die geen fiets heeft, zich niet meer uitgesloten hoeft te voelen.”

Rotaryclub Izegem heeft zich geëngageerd om De Zonnebloem verder te ondersteunen, ook op andere vlakken. “Vandaar dat de actie nog even verlengd wordt tot eind mei. Wie dus mee een duwtje wil geven, kan nog steeds heerlijke zomerwijnen bestellen. Ook zijn oude fietsen – klein mankement geen probleem – nog steeds welkom.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.