Rotary Club Tielt is op zoek naar nieuwe leden: “Mix van ervaring en jeugd”

We herkennen v.l.n.r. Hubert Thant, Erwin Vande Capelle, Piet Vandendriessche (assistent-gouverneur van het district), Regine Moreel, Jan Vanhaverbeke, Grégoire de Kemmeter (voorzitter Rotary Club Tielt), Dirk Cloet, Luc Demol (gouverneur van het district), Charlotte D'halewin, Peter D'Haeyere, Lucrèse Claus, Carl Vandaele, Frederik D'hulster, Kristof Vansteelant en Kurt Wallaeys. © Nele
Redactie KW

Rotary is een wereldwijde organisatie van vertegenwoordigers uit de zakenwereld en de vrije beroepen. De Rotaryclub is ook actief in Tielt en telt 57 leden. De lokale afdeling is op zoek naar versterking.

Rotary Club Tielt biedt onder meer steun voor het regionaal project Peer Support, het internationaal project Ethiopië, de Classic Cars en een toneelvoorstelling in het kader van drugspreventie. Onder het thema wetenschap en techniek opent Rotary ook voor de veertiende keer de deuren van enkele bedrijven in de regio en laat er de jongeren van het vijfde leerjaar een kijkje nemen in de boeiende wereld van de technologie. En uiteraard werken ze ook mee aan de bekende Kerstcorrida in Tielt.

Dienstbetoon

“Rotary Club Tielt werd gesticht op 21 februari 1958”, vertelt Charlotte D’halewin. “Om het met grote woorden te zeggen, biedt Rotary humanitair dienstbetoon met hoogstaande ethische normen in het zakelijke en professionele leven en werkt aan de opbouw van goodwill en vrede in de wereld. De voornaamste doelstelling is dienstbetoon binnen de eigen gemeenschap, op de werkvloer, op nationaal en internationaal vlak. Grotere projecten worden uitgewerkt en kritische problemen komen aan bod. Dat gaat over de gezondheid van kinderen, armoede, honger, milieuzorg, analfabetisme en geweld. Het ledenbestand van Rotary Club Tielt klokt momenteel af op 57 en het is een gemengde club. Het gaat om zakenlieden en mensen uit vrije beroepen. Op donderdagavond komt de groep samen.”

Jeugdige ideeën

“Wat een van de pluspunten is binnen de werking van Rotary Club Tielt is de bijzondere mix van doorwinterde ervaring en jeugdig enthousiasme. We zijn dan ook op zoek naar nieuwe, enthousiaste leeuwen die ons team willen versterken. Sprankelende en verfrissende ideeën zijn welkom. We werken in een kader van wederzijds respect en met ruimte voor initiatief om zo de ontwikkeling van het veelzijdige talent zinvol te benutten. Samen werken we ernstige en geëngageerde doelstellingen uit, maar genieten we ook van verzachtende humor. Clubleden worden vrienden en vriendinnen voor het leven.”

Wie interesse toont, kan contact opnemen met de voorzitter via gregoire@dekemmeter.be

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier