Rotary Club Kortrijk schenkt gereedschap aan leerlingen Ter Bruyninge

Leerlingen van Ter Bruyninge kregen van Rotary Club Kortrijk onder andere twee gereedschapstrolleys. © gf
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Rotary Club Kortrijk Leie schonk twee gereedschapstrolleys en sets individueel gereedschap aan de OV4 type 3-afdeling van Athena campus Ter Bruyninge. Eerder schonk de serviceclub al acht fietsen aan deze schoolafdeling.

In het kader van haar steun aan sociale projecten schonk Rotary Club Kortrijk Leie, die twee jaar geleden werd opgericht, vijftien sets individueel gereedschap zodat de leerlingen van OV4 type 3 individueel aan de slag kunnen tijdens de lessen techniek. “Dit zorgt ervoor dat elke leerling zijn eigen materiaal heeft, waarvoor hij of zij zelf verantwoordelijk is”, stelt coördinator van de afdeling Karel Duthoo.

Er werden eveneens twee mooi gevulde en gesorteerde gereedschapstrolleys geschonken. “Aangezien alles er netjes gesorteerd is, zal het steeds duidelijk zijn of alle materialen teruggekeerd zijn.” De trolleys kunnen op verschillende plaatsen ingezet worden. “Zo’n materiaalkoffers op wielen zijn héél handig”, luidt het in Athena Ter Bruyninge. OV4 type 3 werd opgestart in september 2019 en biedt een gestructureerde individuele aanpak binnen het buitengewoon onderwijs aan leerlingen met een sociaal-emotionele gedragsproblematiek. De leerplannen van het regulier onderwijs moeten er echter wel behaald worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier