Rotary Club Izegem schenkt 4.000 mondmaskers voor hulpverleners in regio Izegem en Tielt

Rotary Club Izegem-voorzitter Rik Decock overhandigde al de helft van de mondmaskers aan Inge Rots, de andere heeft volgt eerstdaags. © gf
Wouter Vander Stricht

Rik Decock, voorzitter van Rotary Club Izegem, kon zopas 2.000 goedgekeurde chirurgische mondmaskers overhandigen aan Stad Izegem. Eerstdaags volgen er nog eens eens zoveel. Inge Rots van het Izegemse OCMW zorgt dat ze op de juiste plaats terechtkomen.

Inge Rots, diensthoofd OCMW Izegem en tevens voorzitter van Eerstelijnszone RITS (Regio Izegem Tielt Samen): “We hebben samen met RITS een prioriteitenlijst opgemaakt van wie eerst maskers krijgt. De ziekenhuizen en woonzorgcentra worden via de overheid nog toegeleverd. De huisartsen, thuisverpleegkundigen en andere eerstelijnszorgverstrekkers moeten ook in contact komen met COVID-19 positieve patiënten, hun beschermingsmateriaal raakt uitgeput.”

Bij RITS zien ze er op toe dat de juiste prioriteiten gesteld worden bij de verdeling. “De beroepsgroepen die bovenaan de lijst komen zullen telkens gecontacteerd worden om deze op te halen in de stedelijke werkplaatsen van Izegem. Dit pakket komt in elk geval als een geschenk uit de hemel.”

Dankzij opbrengst Izovino

Rotary Club Izegem kan deze schenking doen met de opbrengst van zijn jaarlijks wijn- en kunstevenement Izovino, waarmee vooral lokale projecten gesteund worden. Zo werden twee jaar geleden nog negen defibrillatoren geplaatst in samenspraak met Stad Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier