Rotary 1 Oostende fleurt bewoners woonzorgcentra op met bloemenactie

Het personeel van Zeemanshuis Godtschalck mocht zich samen met directrice Charlotte De Laere verheugen met de schenking van 174 geraniums. © FRO
Redactie KW

Rotary Oostende 1 en Rotary Gistel hebben vrijdag de krachten gebundeld voor een bloemenactie. Ze schonken veelkleurige geraniums in de verschillende rusthuizen van Oostende en Middelkerke.

De rondrit met duizenden geraniums, per rusthuis zo’n 200 stuks, vertrok ‘s morgens al om 10 uur in WZC Engelendaele in Brugge. Vandaar ging het na de middag naar het eerste WZC in Oostende, De Duinpieper op de Vuurtorenwijk. Later volgden ook Zeemanshuis Godtschalck (Opex), WZC De Boarebreker (Kaïrostraat), WZC A. Lacourt (Rode Kruisstraat), WZC De Platanen (Mariakerke), WZC Les Etoiles (Assisiëlaan), WZC Ons Geluk (Westlaan Raversijde). De sponsortocht eindigde in WZC De Ril (Middelkerke).

WZC De Duinpieper mocht 174 bloempotten met veelkleurige geraniums in ontvangst nemen.
WZC De Duinpieper mocht 174 bloempotten met veelkleurige geraniums in ontvangst nemen.© FRO

Nathalie Nowak (voorzitster Rotary Oostende 1) en Lut De Coster (voorzitster Rotary Gistel) coördineerden de actie, samen met Luc Sanders en Nand Fiems. Ze werden overal met open armen ontvangen door zorgverstrekkers van de verschillende rusthuizen en woon-zorgcentra. Dankzij de bloemen worden de soms lange dagen van de bewoners toch een beetje opgefleurd. (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier