Rotaract Ieper-Poperinge schenkt gezelschapsspellen en helpt in de voedselbank van Ieper

Camille Stevens en Colette Cherchye overhandigden speelgoed aan Filip De Baets, directeur van VOT en steunden ook de voedselbank. © gf
Redactie KW

Rotaract Ieper-Poperinge liet opnieuw haar goed hart zien. Kwetsbare kinderen uit Ons Tehuis, De Loods en De Walhoeve ontvingen gezelschapsspelen.

Rotaract heeft een sociaal comité dat zich inzet voor het steunen van goede doelen in onze streek. Dit jaar zijn Camille Stevens en Colette Cherchye verantwoordelijk voor dit comité. “In deze moeilijke tijden, waar corona ons allen treft en het sociaal leven even stilstaat, besloten we actie te ondernemen. We hebben met onze club ervoor gekozen een budget vrij te maken en hiermee de kwetsbare kinderen in onze streek te steunen. Jaarlijks geven wij een avondfeest, waarbij de opbrengst gaat naar het steunen van goeie doelen en het organiseren van steunacties en andere sociale activiteiten in onze streek.”

“Als serviceclub kozen wij ervoor om Ons Tehuis in Ieper, De Loods in Loker en De Walhoeve in Vleteren met vestigingen in Ieper en Diksmuide een hart onder de riem te steken door hen gezelschapsspelletjes en ander speelgoed te schenken. Het zijn drie instellingen uit onze streek, die zich op dit moment dubbel zo hard inzetten”, aldus Camille en Colette. “Tijdens deze periode hebben velen het niet gemakkelijk en al zeker dergelijke instellingen niet. Zij bieden onderdak en begeleiding aan kinderen die het wat moeilijker hebben. Deze kinderen kunnen net zoals alle andere niet meer naar school of hun hobby’s beoefenen, wat ook voor hen een grote aanpassing is. Voor de begeleiders is het een hele opdracht om hen te begeleiden om het voor deze kinderen zo aangenaam en plezant mogelijk te maken.”

Speelgoed

“Wij namen contact op met de verschillende instellingen en deden ons voorstel. Meteen waren ze allen heel enthousiast. Ieder van hen stuurde zijn verlanglijstje door, dat we zoveel mogelijk hebben proberen te vervullen. We zorgden voor verschillende gezelschapsspelen om samen te spelen voor verschillende leeftijden, van peuters en kleuters tot adolescente meisjes en jongens. Zo gaven we Braintrain, Monopoly, Uno, Viking cub, Saboteur, Rummicub, enzovoort. Ze kregen ook gezelschapsspelen die moeilijkere thema’s aankaarten en bespreekbaar maken. Naast gezelschapsspelletjes hebben we ook nog gezorgd voor strijkparels, springtouwen en ander speelgoed.”

Voedselbank

Ook helpt de club een maand lang, elke vrijdag tot 5 juni, met voedselbedeling in de voedselbank van Ieper. “Zelf schenken we ook een paar producten. De vraag om hulp kwam van de voedselbank zelf, omdat door de crisis meer en meer mensen bij hen kwamen aankloppen. Gevolg was dat ze producten en handen tekort hadden om te helpen, daarom springen we nu een maandje bij. Graag hadden we dit probleem aangekaart moest de voedselbank na 5 juni nog met tekorten zitten, want dan beginnen voor de meeste van onze leden de examens. (EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten