Roos Van Acker (Studio Brussel) doet geitenyoga in Deerlijk voor De Warmste Week

De geiten stelden zich duidelijk ernstige vragen bij het initiatief. © MV
Redactie KW

Zaterdagnamiddag kwam Roos Van Acker van Studio Brussel naar de geitenyoga op de kinderboerderij Bokkeslot in Deerlijk. Zij genoot van dit initiatief en vertelde dat ze vorig jaar beloofd had naar Deerlijk te komen.

“Ik houd van dieren en wilde dit meemaken. Ik kan uiteraard slechts naar een beperkt aantal initiatieven toe gaan. Maar dit kreeg toch voorrang.” Op de boerderij is een aparte ruimte voorzien met stro en yogamatjes op de grond. De geiten voelden zich niet meteen op hun gemak en waren nieuwsgierig. Zij zochten contact met de deelnemers en raakten na korte tijd gewend aan de ongebruikelijke situatie.

Vanessa Demeulemeester uit Desselgem leidde de oefensessie, de zonnegroet incluis. De geiten zorgden na korte tijd mee voor rust in de oefenruimte. “Ik geef veel yogalessen maar hier de dieren voor een aparte sfeer.”

Roos was een ijverige deelneemster. “Ik beoefen geen yoga maar vond deze sessie aangenaam. Tussen de dieren en met boer Willem erbij, was dit voor de deelnemers en voor mij iets aparts. Zeer goed voor de warmste week.”

(MV)

Roos Van Acker aan de zijde van boer Willem Labeeuw tijdens de geitenyoga in de kinderboerderij. (Foto MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier