Roos Couvreur vanaf maandag 27 januari te zien in Iedereen Beroemd

Roos Couvreur. (foto MVO)
Redactie KW

Roos Couvreur (47) uit Nieuwpoort is laaiend enthousiast over haar deelname aan het populaire spel ‘Homo Universalis’ dat weer van start gaat in het Eén-programma Iedereen Beroemd.

“Vorig jaar heeft een vriendin van mij meegedaan, en die vertelde met zoveel geestdrift over haar avontuur, dat ze mij heeft aangestoken met het virus”, lacht Roos. “Waarom zou ik het er zelf ook niet eens op wagen, dacht ik. Dus schreef ik me in, zonder al te veel hoop te koesteren. Toen ik geselecteerd werd uit zo’n 1.500 kandidaten stond ik wel een beetje perplex, maar ik stond te popelen om mee te doen!”, vertelt Roos.

Over de hele lijn vindt Roos het een fantastische ervaring. “Ik snap niet hoe ze het voor elkaar krijgen, maar vanaf de eerste dag ontstaat er in enkele uren tijd een fijne groepssfeer tussen 50 mannen en 50 vrouwen die elkaar nog nooit eerder hebben ontmoet. Het is ook een heel divers gezelschap, met mensen uit alle sociale klassen, met heel gevarieerde jobs, van 18 jaar tot 75 jaar.”

Echte emoties

Met deze originele en knap in elkaar gestoken format slagen de programmamakers er volgens Roos in om met op het eerste gezicht simpele opdrachten échte emoties op te wekken bij de kandidaten. “Je ziet mensen elkaar omhelzen, wenen, er ontstaan ook grappige situaties. De opdrachten zijn ook heel divers en soms te gek om los te lopen. Het doet mij een beetje denken aan de jeugdbeweging vroeger. De proeven doen je nadenken, je moet redelijk snel van begrip zijn, want je hebt niet al te veel tijd, je moet je kalmte kunnen bewaren. Creativiteit en handigheid zijn ook pluspunten. Het is een afvalrace, waarbij telkens één persoon naar huis wordt gestuurd, maar toch ontstaat er een echte teamspirit en moedig je elkaar aan. Hieraan meedoen heeft mij een enorme energieboost gegeven! Eigenlijk schetst dit programma een mooi voorbeeld van hoe een diverse groep goed samen kan functioneren in een maatschappij.” (MVO)

Vanaf maandag 27 januari

om 19.40 uur op Eén.