Roomijsfabrikant Ysco draait op volle toeren door hittegolf: “Het mag een maand zo’n weer zijn”

"Voor ons mag dit weer gerust een maand aanhouden", zegt productiedirecteur Ignace Gruwier. © TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Bij roomijsfabrikant Ysco is het alle hens aan dek dezer dagen. “Uiteraard is er veel meer vraag naar roomijs”, zegt productiedirecteur Ignace Gruwier. “Maar goed ook want mei was niet zo goed.”

Ysco is een dochterbedrijf van Milcobel, de grootste Belgische zuivelcoöperatie, uit Langemark. Het bedrijf produceert ijs onder huismerk voor de grootste Europese supermarktketens en heeft vestigingen in Langemark en het Franse Argentan. Jaarlijks produceert Ysco 170 miljoen liter ijs, waarvan ruim 110 miljoen liter in Langemark.

Uiteraard is er nu een piek in de vraag, maar aangezien wij verkopen aan 27 landen hebben we het al langer druk“, zegt productiedirecteur Ignace Gruwier. “In Oost-Europa is er al drie weken een hittegolf. In de Benelux is het warme weer pas deze week begonnen. De supermarkten kijken ook naar de weerberichten en hebben vorige week al hun grote bestellingen geplaatst. Doordat we een grote voorraad hebben, moeten de mensen niet bang zijn. Er is genoeg roomijs om dergelijke pieken in de vraag op te vangen. Dergelijke pieken zijn ook een jaarlijkse terugkerend fenomeen en bij Ysco hebben we dus al wat ervaring ermee.”

Voor Ysco is het warme weer een geschenk uit de hemel. “Voor ons mag dit weer gerust een maand aanhouden“, zegt Ignace. “In de maand mei was de vraag minder door het frisse weer. Enkele hittegolven kunnen die slechte maand weer goedmaken. In hittegolven zien we vooral een grote vraag naar onze hoorntjes en jumbo’s (van het type Magnum, red.).”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier