Ronny en Rik stippelen bekende Blasiuswandeling in Gits uit

Ronny Ramboer en Rik Samyn bereiden zich voor op de Blasiustocht. (foto EV)
Redactie KW

In 2017 werden fervente wandelaars Ronny Ramboer en Rik Samyn bestuursleden bij Voetje voor Voetje. De samenwerking verloopt zo goed dat ze intussen al drie wandelingen uitstippelden. Dit keer staat op zaterdag 1 februari de Blasiustocht op het programma.

“Bij zo’n wandeling komt heel wat kijken”, steekt Ronny van wal. “De voorbije jaren hebben we heel wat geleerd van de andere bestuursleden bij Voetje voor Voetje. Dit jaar is het de eerste keer dat we de Blasiuswandeling volledig zelf uitstippelen. Intussen zijn Rik en ik al goed op elkaar ingespeeld. De Blasiustocht wordt weer een wandeling met verzorgde rustposten en een mooi parcours. We kunnen ook rekenen op een goede groep medewerkers die zullen bijdragen tot een geslaagde wandeling. Voor het uitpijlen krijgen we ook hulp van Gino Schaubroek.”

Mooie panorama’s

“Het is intussen al de 32ste keer dat de Blasiustocht in en rond Hooglede-Gits georganiseerd wordt”, pikt Rik in.”We kunnen natuurlijk geen wegen bijmaken, maar toch proberen we elke keer een nieuw parcours uit te stippelen langs mooie landelijke wegen met mooie vergezichten.”

“Vorig jaar waren er 1.455 wandelaars voor de Blasiustocht”

Op de Blasiustocht kunnen de wandelaars kiezen tussen de afstanden van 4-6-9-13-17-20 of 26 kilometer. Alle wandelingen vertrekken aan de sporthal van Dominiek Savio tussen 6.30 en 15 uur. De kleine afstanden gaan langs de mooie wegen van Onledemolen, Dominiek Savio en het bos aan Hoeve Ter Kerst. De grote afstanden wandelen tot op ‘t Hoge in Hooglede. De grootste afstand maakt een lus in het landschap en verkent Hooglede langs vele kleine wegels. Iedere deelnemer krijgt gratis twee pannenkoeken en elk uur wordt een gratis fles Omer uitgeloot aan een wandelaar.

Voor breed publiek

De wandelingen bij Voetje voor Voetje kunnen steeds rekenen op een groot aantal deelnemers. “De wandelsport doet het nog altijd goed”, weet Ronny. “Vorig jaar telden we op onze Blasiustocht 1.455 wandelaars. Onze kerstmarkttocht in december was een enorm succes met 900 wandelaars meer dan vorig jaar. Vooral de weekendwandelingen zijn heel populair. Ook voor jonge gezinnen is zo’n wandeling ideaal. De kleinste afstanden van 4, 6 en 9 kilometer zijn immers perfect bereikbaar met rolstoel of kinderwagen. Iedereen is welkom, ook niet-leden van een wandelclub.”

Nadat alle voorbereidingen getroffen zijn, kan het duo enkel nog hopen op mooi weer. “Februari is onvoorspelbaar wat weer betreft, maar we hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn”, besluiten ze.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier