Ronny en Christine verkopen klaaskoeken voor Rwanda

(gf)
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Voor de vijftiende keer al verkopen Ronny Verbrugghe en Christine Maeseele sinterklaaskoeken ten voordele van enkele kleinschalige projecten in Rwanda.

“Door corona zijn we dit jaar jammer genoeg niet naar Rwanda kunnen vertrekken”, vertelt Ronny Verbrugghe. “Daar zijn ze ook getroffen door het virus, maar de gezondheidszorg is niet zoals bij ons. We hopen om volgend jaar toch te kunnen gaan. De verschillende projecten die daar actief zijn, zullen onze steun nu meer dan ooit kunnen gebruiken…”

Caritas-project

De projecten zijn Caritas, Chiro, KAJ, ACW, KWB, een dispensarium en een basisschool. “Gelukkig vernemen we dat iedereen zijn uiterste best blijft doen om vooruit te geraken. Daarom willen wij hen verder blijven steunen”, zegt Ronny. Hij blijft enthousiast ijveren voor deze organisaties.

Het belangrijkste project is Caritas, daar waar de armsten onder de armen toe behoren. Dan is er nog Chez Maraine, een opvangtehuis voor baby’s, vondelingen en kindjes tot drie jaar uit moeilijke gezinnen. “Wij verkopen opnieuw zakjes klaaskoeken, met vier stuks per zakje. Per zakje vragen wij 8 euro”, vult Ronny aan.

De verkoop vindt plaats op 6 november, 20 november en 4 december. De zaterdagen worden de koeken bij je thuis bezorgd. Op vrijdagen 26 november en 3 december kan je enkel afhalen in het winkeltje van de Bremstruik te Roeselare tussen 14 en 17 uur. Dit mits inschrijving en betaling. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier