Rondjes lopen voor bier tijdens Sint-Bernardusloop in Waregem

Niet alleen volwassenen, maar ook kindjes kunnen deelnemen. Zij kunnen flesjes fruitsap verdienen. © PPW
Redactie KW

Op zaterdag 8 juni organiseert Joggingclub Waregem de achtste Sint-Bernardusloop op de joggingpiste van de sportuitbreiding rond de oefenvelden van SV Zulte Waregem. Het concept is eenvoudig: elke gelopen of gewandelde ronde van 1.355 meter geeft recht op een Sint-Bernardusbier. In maximaal tien rondjes lopen de deelnemers dus 10 flesjes bijeen. Voor de kinderen worden vruchtensapjes uit de korte keten voorzien.

De Sint-Bernardusloop vindt plaats tussen 14 en 17.30 uur. Vooraf inschrijven via www.jogginclubwaregem kost 11 euro en kan tot 3 juni. Kinderen betalen 5 euro. De dag zelf bedraagt deelnemen respectievelijk 13 en 6 euro. Tijdens het aansluitende avondfeestje zijn talrijke tombolaprijzen te winnen.

Het begon allemaal met enkele vrienden die één keer per week trainden rond de stadionvijvers

“Vorig jaar blies onze vereniging 30 kaarsjes uit“, weet penningmeester Eddy Desmet. “Het begon allemaal met enkele vrienden die één keer per week trainden rond de stadionvijvers. Bij het aanleggen van de oefenterreinen van het toenmalige SV Waregem, maakten we ook de verhuizing mee naar de uitbreiding van het sportstadion. In 2017 kregen voorzitter Rik Callens, secretaris Patrick Amez, ikzelf als penningmeester en bestuursleden Francky De Dapper en Geert Vandewalle van de leden een mandaat voor drie jaar.

De club staat open voor geoefende en niet-geoefende lopers. Een jeugdwerking is er niet. Sinds drie jaar wordt er niet alleen op donderdag maar ook op dinsdag getraind. “Op donderdag loopt de groep traditiegetrouw aan het tempo van de traagste loper”, verduidelijkt Eddy. “Op dinsdag kiezen we voor verschillende snelheidsgroepen. Na de opwarming trainen we op de atletiekpiste zodat de vele wedstrijden optimaal worden voorbereid. Beide oefensessies beginnen om 18.30 uur. Onze leden nemen gratis deel aan alle lopen in Waregem.”

Marathon van Reims

Naast de wekelijkse trainingen kunnen de leden deelnemen aan meer dan 25 activiteiten, een mix van competitieve en recreatieve lopen waaronder de 20 km van Brussel, de 10 miles van Antwerpen, Dwars door Desselgem, Dwars door Zulte, Dwars door Grysloke, de Jongerencross, de kerstloop op De Biest, de Baliekouterloop in Wakken, de Enameloop in Kruisem, Run into the Zone in Waregem, de Bierloop in Oudenaarde en de Trappistenloop in Ouwegem. In samenwerking met Waregem Sport staat de club ook in voor de organisatie van de ontbijtlopen in Waregem en Desselgem. Jaarlijks wordt er ook verbroederd met de loopclub van Grijsloke en de Joggingclub van Zulte.

De club gaat ook internationaal. Jaarlijks loopt JCW de halve marathon in Catzand en vorig jaar de marathon van Amsterdam. In oktober 2019 wordt de marathon van Reims gelopen.

Recreatief karakter

Elk lid kan aan deze activiteiten deelnemen en krijgt daarvoor punten toebedeeld. Op die manier wordt een clubkampioen aangeduid. Vorig jaar werden Inge Persijn en Patrick Veys gelauwerd. Niet toevallig zijn beide clubkampioenen fervente joggers en verdienden ze hun punten vooral in de recreatieve lopen waar bewust meer punten te rapen vallen. Zo wordt het recreatieve karakter bewaard en ligt de focus voornamelijk op het joggen en het amusement bij het lopen.

Waregem Jogging Club telt 113 leden. Het oudste lid is 75 jaar, het jongste 24. De gemiddelde leeftijd is 53. Maar liefst 32 leden zijn niet-Waregemnaars. Wie graag lid wil worden, kan een paar keer proberen vooraf. (Philippe Peers)

Info: Eddy Desmet, 056 61 48 49 of info@joggingclubwaregem.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier