Ronde Tafel Tielt schenkt 8.000 euro aan cadeaubonnen aan mensen uit de zorg

v.l.n.r. Tom Denolf (huisartsenkring), Elke Vannerom (directeur HRM Sint-Andriesziekenhuis), Matthijs Samyn (directeur Verpleegkundigen Sint-Andriesziekenhuis), Nicolas Pelckmans (voorzitter Ronde Tafel Tielt), Steve Snauwaert (voorzitter-elect Ronde Tafel Tielt) en Hedwig Verdoodt (schepen van Economie Stad Tielt). © (gf)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De Ronde Tafel van Tielt, een serviceclub van jonge ondernemers, wil het Tieltse zorgpersoneel dat momenteel in de frontlinie de strijd tegen Covid-19 aangaat een hart onder de riem steken. Tegelijk wil de club de Tieltse economie een duwtje in de rug geven. Door 8.000 euro aan Tieltse cadeaubonnen te schenken aan zorgverleners uit Tielt, koppelt de Ronde Tafel van Tielt zijn twee doelgroepen aan elkaar.

Elk jaar maakt de Ronde Tafel van Tielt een bedrag vrij voor vzw’s, acties en organisaties die zich belangeloos inzetten voor de maatschappij. Voor de club sprak het voor zich dat ze dit jaar een deel van de sponsorgelden toekennen aan de professionals die in eerste lijn geconfronteerd worden met het coronavirus.

“Concreet schenken we aan alle zorgverleners in het Sint-Andriesziekenhuis die rechtstreeks worden geconfronteerd met het virus en aan alle apothekers, thuisverplegers en huisartsen in Tielt een ‘Tieltse cadeaubon’ ter waarde van 25 euro”, legt voorzitter Nicolas Pelckmans uit. “Hiermee willen we niet alleen onze waardering uiten voor het zorgpersoneel, maar willen we vooral de Tieltse handelszaken steunen die hun deuren momenteel gesloten moeten houden of die onder extreem moeilijke omstandigheden moeten werken. Door een bedrag van 8.000 euro te spenderen in de lokale economie hopen we dat een veelvoud van dit bedrag aan uitgaven bij de lokale handelaars zal ontstaan.”

De Tieltse cadeaubon is een initiatief van de stad Tielt in samenwerking met Gift2Give, die op hun beurt hun medewerking aan de actie van de Ronde Tafel Tielt verlenen.

Oproep aan collega-clubs

“Met onze actie willen we ook andere clubs inspireren om een dergelijke actie op poten te zetten. We hebben een sterk uitgebouwd verenigingsleven in West-Vlaanderen en dit is een uitgelezen kans om met alle verenigingen iets te ondernemen voor zij die ons vandaag beschermen of ondersteunen in de strijd tegen Covid-19”, aldus voorzitter-elect Steve Snauwaert.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier