Ronde Tafel Ieper trakteert zorgmedewerkers op oliebollen

Redactie KW

Serviceclub Ronde Tafel Ieper heeft de medewerkers van het Jan Yperman Ziekenhuis maandag- en dinsdagnamiddag op meer dan 3.000 oliebollen getrakteerd.

“We willen hen bedanken voor hun onvoorwaardelijke inzet en alle goede zorgen. Hopelijk doen de oliebollen deze barre tijd even vergeten”, klinkt het bij de serviceclub.

Elsemieke Sohier, Ingrid Deklerck en Fien Maerten, alle drie verpleegkundigen of de dienst Geriatrie, genoten van de oliebollen. “Het is een vorm van waardering voor ons werk. Tijdens de eerste lockdown kregen we onder meer chocolade en pizza aangeboden.”

Hoop, steun en troost

Op dit moment telt het Jan Yperman Ziekenhuis 72 coronapatiënten, van wie acht op de afdeling Intensieve Zorg. Ter vergelijking: de voorlopige piek in de tweede golf was 88 en in de eerste golf 73.

In totaal waren er 247 opnames en 50 overlijdens in de eerste golf. Er zijn nu 284 opnames en 40 overlijdens in de tweede golf. Het ziekenhuis roept op hun patiënten te steunen met een ledkaarsje en positieve boodschap.

“Deze lichtpuntjes bieden hoop, steun en troost. Stuur je boodschap naar warmewensen@yperman.net en wij drukken ze af en bevestigen ze aan de ledlichtjes.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier